Atlétika, Oszaka: Pars Krisztián vb-éremért utazik

Vágólapra másolva!
2007.08.21. 10:36
Reményeink szerint éremmel tér haza a magyar válogatott Oszakából, az augusztus végi atlétikai világbajnokságról. A tizenegy tagú csapatból Pars Krisztiánnak (képünkön) van a legjobb esélye rá, hogy felállhasson a dobogóra, bár ahogy a legtöbb számban, kalapácsvetésben is rendkívül sűrű a mezőny.

„Legalább hatunknak van reális esélyünk az éremszerzésre, tehát nagy küzdelem várható – magyarázta Pars. – Én negyedik vagyok az idei világranglistán, s úgy vélem, hogy dobogóra állhassak, meg kell ismételnem a 81.40 méteres eredményemet. Nem hiszem, hogy nyolcvanméteres teljesítménnyel érmet lehet nyerni, de lehet, hogy a 81 méter is kevés lesz.”

Pars elmondta, hogy a felkészülése nagyon jól sikerült, egyre jobbnak érzi magát, vagyis úgy tűnik, az idén sikerült a formaidőzítése, nem úgy, mint tavaly.

Célja, hogy a selejtezőben az első sorozatban 77–78 métert érjen el, azzal biztosan döntős lesz. A magyar aléta már a világbajnokság első napján dobókörbe lép, de csak öt nappal korábban érkezik Japánba.

„Nekem éppen elég ennyi idő az átállásra – mondta Pars. – Két nappal később lesz a döntő, amelyet izgatottan várok, hiszen voltam már ötödik olimpián, hetedik világbajnokságon és hatodik Európa-bajnokságon, végre érmet szeretnék hazahozni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik