Nagy Orsolya harmadik helye az első érmet jelentette válogatottunknak

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 20:41
Nagy Orsolya a harmadik helyen végzett a női kardozók között , s ezzel megszerezte első érmét a magyar válogatottnak a Gentben zajló vívó Európa-bajnokságon. Férfi párbajtőben Boczkó Gábor ötödik, míg Imre Géza a nyolcadik helyen végzett.
Nagy Orsolya megszerezte az első magyar érmet
Nagy Orsolya megszerezte az első magyar érmet
Nagy Orsolya megszerezte az első magyar érmet
Nagy Orsolya megszerezte az első magyar érmet

A kontinensviadal harmadik napján végre éremnek örülhetett a magyar különítmény, valamint a honi vívórajongók. Az előzetes várakozással ellentétben azonban nem a férfiak, hanem a nők versenyében született meg az első medália - ezt Nagy Orsolya szerezte.

Nem indult könnyen a kieséses szakasz Nagy számára. A magyar versenyző a legjobb tizenhat közé kerülésért Bogna Jozwiakkal került szembe, és bizony vért kellett izzadnia, hogy továbbjuson. A lengyel versenyző 15-14-es legyőzése aztán felszabadultá tette Nagyot, aki a következő fordulóban 15-6-ra nyert a görög Vassziliki Vugiuka ellen, majd ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak honfitársánál, Pető Rékánál.

A döntőbejutás azonban nem sikerült: Jekatyerina Fedorkina megálljt parancsolt a magyar lánynak (9-15), azaz Nagy bronzéremmel zárt. Pető Réka hatodik, Varga Dóra tizenkettedik, míg Sznopek Gabriella a tizenötödik lett.

Bocszkó Gábor világranglista-vezetőként, háromszoros egyéni Európa-bajnokként, Kovács Iván címvédőként, valamint Imre Géza és Kulcsár Krisztián sem az esélytelenek nyugalmával vágott neki a férfi párbajtőrözők küzdelmének.

A vége csalódást keltő eredmény lett! Kovács és Kulcsár már a 64 között búcsúzott a további küzdelmektől, Boczkó és Imre viszont legalább a negyeddöntőkig eljutottak. Ott azonban Boczkó az orosz Anton Avgyejev ellen, míg Imre a csapatban olimpiai és világbajnok francia Jérome Jeannet ellen vereséget szenvedett. Ha a két magyar továbbjut, az elődöntőben egymás ellen küzdhettek volna. Boczkó így az ötödik, míg Imre nyolcadik lett.

Csütörtökön a női tőr- és a férfi kardcsapatok küzdelmével folytatódik az Európa-bajnokság.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik