A MAFC története során először elődöntős a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 08:58
Legutóbb 2001-ben fordult elő, hogy a kazincbarcikai férfi röplabdacsapat tagjai Magyar Kupa-érem nélkül maradtak, hiszen a Vegyész RC azóta mindig bejutott a sorozat négyes döntőjébe. Idén újra a borsodiak nélkül rendezik az éremcsatákat, mert a MAFC a negyeddöntő első mérkőzéséhez hasonlóan a visszavágón is 3:2-re győzött a Kazincbarcika ellen.

A fővárosiak a barcikai első találkozón szoros csatában nyertek 3:2-re, így ők várhatták kedvezőbb helyzetben a találkozót. Ez nem foglalkoztatta a látogatókat, hiszen az első szettben nagyon jól kezdtek, ami az eredményen is meglátszott: végig vezetve magabiztosan szerezték meg a részsikert.

A MAFC a második felvonásban pillanatok alatt 8:1-re elhúzott. Elkezdte a felzárkózást a Vegyész RC, de a jelentős előny birtokában a fővárosiak nyugodt játékkal egyenlítettek. A harmadik játszmában ismét a harcosabb arcát mutatta a borsodi gárda. A hatékony nyitások mellett ebben az időszakban a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek a fiatal kazincbarcikaiak, így újra náluk volt az előny. A negyedik szettben mindkét csapat nagy akarattal küzdött, ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak egészen a hajráig, ám a végjátékban a hazaiak voltak koncentráltabbak és ismét egyenlítettek.

A mindent eldöntő szettben 4:2-re vezettek a vendégek, amikor egymás után ötször volt eredményes a fővárosi blokk, és máris 8:4 volt az állás. Ezután Szántai Balázst, a Vegyész RC liberóját kiállították, a MAFC meg tudta tartani előnyét, így megnyerte a mérkőzést és továbbjutott.

A MAFC története során először jutott be az elődöntőbe, ahol március 6-án a négyes döntő házigazdájával, a Dunaferr SE-vel mérkőzik. A másik meccsen a Kecskemét a Kaposvár–Veszprém párharc győztesével találkozik.

MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MAFC-Hartmann-Mapei–Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (–19, 17, –17, 21, 10)
Tóth Aladár utca, 100 néző. Játékvezetők: Adler, Ujházi
MAFC: Vocskó M., Tari, Honti, Jahn, Forgó, Hoboth Á. Csere: Németh G. (liberó), Takács G., Takács L. Edző: Vocskó György
KAZINCBARCIKA: Kovács S., Tóth M., Kovács II Z., Juhász, Csizmadia, Lehoczky. Csere: Szántai (liberó), Germuska, Gulyás. Edző: Daniel Oravec
Továbbjutott: MAFC, kettős győzelemmel (6:4)
EDZŐI NYILATKOZATOK
Vocskó György: – Nem elsősorban jó játékkal, inkább a küzdeni tudásunkkal győztük le a rendkívül stabilan, magabiztosan röplabdázó Kazincbarcikát.
Daniel Oravec: – Tanulságos mérkőzésen nagy csatában kaptunk ki.
Somogyjádi RSZSE–Dunaferr SE 1:3 (24, –24, –20, –12)
Továbbjutott: Dunaferr

NÉGYES DÖNTŐ, DUNAÚJVÁROS, DUNAFERR SPORTCSARNOK, MÁRCIUS 6–7.

Az elődöntő párosítása
Kométa-Kaposvár/Company Nyelviskola-Veszprémi RC–Phoenix Mecano-Kecskeméti RC
Dunaferr SE–MAFC-Hartmann-Mapei
Döntő: március 7., péntek, 18 óra, tv: Sport1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik