A Kaposvár és a Nyíregyháza sem nyert szettet idegenben

Vágólapra másolva!
2007.12.16. 14:37
Címkék
A Közép-európai Liga alapszakaszának 9. fordulójában a Kométa-Kaposvár férficsapata 3:0-ra kikapott Dávid Zoltán és Tomanóczy Tibor együttese, az osztrák Aon hotVolleys Wien otthonában. A nők mezőnyében a Nyíregyháza a Bajnokok Ligája-résztvevő Rijeka csarnokában szenvedett szintén 3:0-s vereséget.

A szerdai, spanyol Mallorca elleni Bajnokok Ligája-meccsét hazai pályán elvesztő, magyar, szlovák, cseh, horvát, román, dán és argentin idegenlégiósok mellett csupán három osztrák röplabdázót foglalkoztató Aon hotVolleys Wien a mérkőzés elején jó darabig tehetetlen volt Kántor Sándor bombáival és Nagy József villámgyors ütéseivel szemben. A végig becsületesen küzdő kaposváriak ellen csak a végén tudott fordítani a cseh Hrazdira, a horvát Antunovic és a szlovák Pistovic alkotta trió révén a csak nevében osztrák együttes.

A folytatásban akadozott a magyar együttes nyitásfogadása, egyre több hiba csúszott a somogyiak játékába. Bár a Kométa megingását kihasználva a hazaiak gyorsan tetemes előnyre tettek szert, azért a kubai Chacon bemutatott négy szép blokkot, és Kántor, valamint Czintula Mihály sem maradt adós a pontokkal.

A harmadik felvonásban is a pályaválasztónál volt az előny, a Kométa azonban szorosan tapadt az osztrák sztárcsapatra, amelyben a volt kaposvári Dávid Zoltán is játéklehetőséget kapott. Akár szorosabb is lehetett volna az eredmény, ha a Kométa töménytelen mennyiségű rontásával nem ajándékoz sok pontot az ellenfelének. Így azonban a magyar csapatnak nem sok esélye volt a játszmagyőzelemre, sikerével az osztrák együttes továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A Kométa-Kaposvárral kapcsolatos hír, hogy miután az együttes szerb próbajátékosa, Igor Cosovic a múlt hétvégi, pozsonyi kettős edzőmérkőzésen sem tudta meggyőzni a klub vezetőit, így nem hosszabbítják meg a december 15-én lejáró szerződését. Cosovic elutazott a csapattal Bécsbe, a mérkőzésre azonban már nem nevezték a kaposváriak.
KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
Aon hotVolleys Wien (osztrák)–Kométa-Kaposvár 3:0 (23, 18, 20)
Bécs, 400 néző. Játékvezetők: Bajci, Docovic (horvátok)
hotVolleys: Firpo 2, Hrazdira 15, Kmet 5, Antunovics 17, Pistovics 10, Reiser 6. Csere: Feher (liberó), Binder, Jacobsen, Dávid Z. Edző: Claudio Cuello
Kaposvár: ifj. Laszczik I., Kántor 12, Nagy J. 7, Schulcz 11, Czintula 7, Chacon 6. Csere: Molnár D. (liberó), Kaszap 2, Csala 1, Bánhegyi, Horváth D. Edző: Zarka Péter
MESTERMÉRLEG
Claudio Cuello: – Az elején meglepett bennünket a Kaposvár, de időben tudtuk rendezni a sorainkat.
Zarka Péter: – Az első szettben még jól tartottuk magunkat, utána viszont kijött a fáradtság a társaságon.


A Betonút-NRK-Nyíregyháza női csapata is egy olyan együtteshez látogatott, amely a Közép-európai Ligában veretlen volt (és az is maradt), illetve a Bajnokok Ligájában szerepel. A horvát Rijeka részsikert sem engedett a magyar együttesnek.

A nyíregyháziak az első játszma jelentős részében fegyelmezetten játszottak, nem engedték ellépni az esélyesebb hazaiakat (9:9). A második technikai szünetre 16:14-es rijekai vezetésnél vonultak a csapatok, végül húszperces küzdelem után 25:21-re nyertek a horvátok. A nyíregyháziak elsősorban a csapatkapitány, Erdősné Balogh Erika, és Botos Fruzsina megmozdulásaira alapozhattak, de ők sem tudták megfékezni az ellenfelet.

A második szett elején kétpontos előnyre tett szert a házigazda (8:6). A különbség tovább nőtt (11:6), a második kötelező pihenőnél 16:11 állt az eredményjelzőn. A hajrában sikerült felzárkóznia a nyíregyházi együttesnek, amely négypontosra szűkítette hátrányát (22:18), ez a folytatásban már nem változott (25:21), így a Rijeka újabb részsikert könyvelhetett el.

A harmadik szett előtt cseréltek a vendégek, Bodnár Nerina helyett Miklai Zsanett lépett pályára. A felvonást négy rijekai pont nyitotta, majd az NRK pillanati következtek – sikerült 5:4-re módosítani az állást. A nagy erőkkel küzdő magyarok két pontnál nem tudtak közelebb férkőzni, a horvátok rendre visszaverték a felzárkózási kísérleteket (18:14). A harmadik játszmát 25:20-ra nyerte a Rijeka, a meccset pedig 3:0-ra.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
ZOK Rijeka (horvát)–Betonút-NRK Nyíregyháza 3:0 (21, 21, 20)
Rijeka, 200 néző. Játékvezetők: Seitried, Gril (szlovénok)
RIJEKA: Kalebic, Simic, Kamenjarin, Milos, Saminics, Maras. Csere: Dosen (livebó), Kaleb. Edző: Igor Lovrinov
NYÍREGYHÁZA: Akimova 2, Katona 10, Erdősné 16, Bodnár 4, Botos 4, Merkószki 7. Csere: Miklai 2. Edző: Ludvig Zsolt
Ludvig Zsolt: – Sajátos, hogy mindig a végjátékban lépett el tőlünk ellenfelünk. Ha egy picivel jobban koncentrálunk, meglepetést tudtunk volna szerezni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik