Veres Péterék kikaptak a Kecskemétre készülő Modenától

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 09:05
Az olasz első- és másodosztályban ismét nagyüzem volt vasárnap. A magyar idegenlégiósok közül mindenki pályára lépett, Koch Róbert, Filipovics Anita, Nagy Mariann és Horváth Dóra csapata győzött.

Magyar párharc Ausztriában

A Közép-európai Ligában a Gödöllő és a Kaposvár meccsét elhalasztották, a Nyíregyháza szabadnapos volt. A két osztrák sztárcsapat, Dávid Zoltán és Tomanóczy Tibor klubja, az Aon hotVolleys Wien, illetve Gelencsér Balázs és Mózer Zoltán egyesülete, a Hypo Tirol Innsbruck egymás ellen játszott! 3:2-re (az ötödik felvonásban 21:19-re) nyertek a bécsiek, a magyarok közül a 18 pontos Mózer volt a legeredményesebb!

Az orosz bajnokságban Mészáros Dömötör csapata, a CEV-kupa-címvédő Fakel Novij Urengoj hazai környezetben, Szibériában kapott ki a Dinamo Moszkvától. A magyar játékost nem nevezték a meccsre.

A francia első osztályban, a nők mezőnyében Dambendzet Nathalie csapata, a Le Cannet kikapott a Cannes otthonában, Pethő Anita együttese (Albi) és Héjjas Valéria klubja (Istres) egyaránt 3:0-ra nyert.
A férfibajnokság élvonalában (A1 Liga) a 9. fordulót rendezték vasárnap. Veres Péter csapata, a Montichiari a szerdai, Kecskemét elleni Challenge-kupa-mérkőzésre készülő Modena otthonában kapott ki 3:2-re. A magyar légiós együttese az első és a második játszmát elbukta, a harmadikat és a negyediket viszont megnyerte. Az ötödik szettben 21:19-re győzött a házigazda Modena, így a 3500 hazai drukker megkönnyebbülve vehette tudomásul, hogy a kedvencek sikerrel hangoltak a magyarországi túra előtt. Veres Péter végig a pályán volt, 18 pontot szerzett.

Ifj. Nagy Péter csapata, a Prisma Taranto fájdalmasan sima vereséget szenvedett Trentóban. A magyar játékos csereként állt be, és egy pontot szerzett.

A férfi másodosztály (A2 Liga) 11. fordulójában Németh Szabolcs csapata, az Avellino súlyos vereséget szenvedett a jelenleg listavezető Verona csarnokában. Németh csereként kapott lehetőséget, nem szerzett pontot.

Koch Róbert csapata, a Catania ismét ötjátszmás rangadót nyert meg! A szicíliai együttes Loretóban győzött 3:2-re, az utolsó felvonás 21:19 lett! Koch természetesen végigjátszotta a találkozót, négy pontot szerzett. Szabó Dávid csapata, a Mantova hazai környezetben lépett pályára. A Croce ellen a magyar légióst becserélték, egy pontot ütött, de együttese 3:2-es vereséget szenvedett.

A női bajnokság másodosztályának 10. fordulójában a magyar érdekeltségű csapatok közül csak Józsa Zsuzsanna együttese, az Urbino kapott ki 3-2-re a Mantova otthonában. Nagy Mariann végig a pályán volt a Classe Roma csapatában, amely hazai pályán simán verte a San Vitót. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót, kilenc pontot szerzett.

Magabiztos, fontos idegenbeli győzelmet aratott Horváth Dóra együttese. A Pavia 3:1-re nyert Curtatonéban, amely Mantova egyik városrésze. Horváth végig a pályán volt, 12 pontot ütött.

A Nocera Umbra hazai pályán a nyert a sereghajtó Aeronautica Militare Vigna Di Valle Roma ellen. A győztes csapatban Filipovics Anita végig a pályán volt, hét ponttal segítette az együttest.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik