A férfiválogatott kulcsemberei nem mutattak jó formát Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 22:15
Első edzőmérkőzésén 3:1-re kikapott az Euroliga-bronzérmes Szlovákiától a jövő heti, szombathelyi olimpiai előselejtező-tornára készülő magyar férfi röplabda-válogatott Dunaújvárosban. Tavaly június végén, tehát majdnem másfél éve lépett pályára legutóbb a magyar férfi röplabda-válogatott, éppen ezért a sportág hazai rajongói fokozott várakozással tekintettek a találkozó elé. A 14 fős bő keretből Demeter György szövetségi kapitány ezúttal a Kométa-Kaposvár két játékosát, a center Nagy Józsefet és a szélsőütő Csala Bernátot nem nevezte a találkozóra.

Demeter György: Megtudtuk, hol tartunk

„Megtudtuk, hol tartunk – kezdte értékelését Demeter György. – Nagyon fontos lenne, hogy kulcsjátékosaink ugyanolyan jól teljesítsenek, mint külföldi klubcsapataikban. Ez sajnos ma nem valósult meg. Bízom benne, hogy mindenki átérzi a magyar válogatottban való szereplés felelősségét.”
Rendkívül nehezen lendültek játékba a csapatok, az első játszma elején mindkét együttes rengeteg szervát hibázott. A szervák ezután egyre pontosabbak lettek, a nyitásfogadás is jó volt, egyedül a szlovák sánccal nem tudtak mit kezdeni a magyarok, a háló fölött tornyosuló karerdőben gyakran akadt el a labda.

A második technikai szünetben 16:15-re, hamarosan 22:19-re vezettek a vendégek, és pontos, erős nyitásaiknak köszönhetően meg is nyerték a nyitó periódust (21:25, 0:1).

A második felvonást már lendületesebben kezdte a két válogatott. A magyar együttesben a feladó–ütő kapcsolat szemmel láthatóan akadozik, ezt a szlovákok ügyesen kihasználták, és már a szett közepén jelentős előnyre tettek szert (9:14).

A magyar röplabdasport egyetlen Bajnokok Ligája-győztes játékosa, ifj. Nagy Péter pontjaival araszolgatott riválisa nyomában a házigazda, de összességében sajnos támadásban, szervafogadásban és védekezésben sem mutatott jó formát a magyar válogatott. Lukas Divis bombaerős nyitásai védhetetlennek bizonyultak, a szlovákok kétjátszmás előnyre tettek szert (21:25, 0:2).

Szombaton ismét megmérkőzik egymással a két csapat

A két csapat szombaton 15:00 órától a dunaújvárosi Dunaferr-sportcsarnokban ismét megmérkőzik egymással. A magyar csapatnak a játék minden elemében – nyitásfogadásban, mezőnymunkában, sáncban, támadásban – javulnia kell, és morális, pszichés téren sem ártana helyre rázódni, mert ezt a játékot nem lehet – és nem is érdemes – játszani.
A folytatásban Veres Péter helyett Mózer Zoltán lépett pályára, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck ütőjátékosa egy szép nyitásfogadással mutatkozott be. A nyitásrontások sorozata folytatódott, de az ütések egyre erősebbek és pontosabbak lettek, 12:7-es magyar vezetésnél nem véletlenül kért időt a szlovák szövetségi kapitány.

A vendégcsapat Frantisek Ogurcak pontjaival megkezdte a felzárkózást, de a második technikai szünetben is magyar előnyt mutatott az eredményjelző (16:12). Ritka volt a folyamatos röplabda, szakadozott volt a játék, hamarosan a feladó, Michal Masny blokkjával egyenlített Szlovákia, de a hajrában végre a hazaiak voltak éberebbek és határozottabbak, így szépítettek (25:23, 1:2).

A negyedik szettet elsöprő lendülettel kezdte a szlovák együttes, a magyarok még pontot sem szereztek, máris eldőlt a játszma sorsa (0:7). Mészáros Dömötört is le kellett cserélnie Demeter kapitánynak, helyette Szalai Szabolcs került pályára.

A cserecsapat ügyes megoldásainak köszönhetően elérhető közelségbe került az egyenlítés (9:119, de Robert Hupka két pontjával megint megléptek a szlovákok, és végig vezetve, magabiztosan nyerték a szettet (17:25, 1:3).

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 1:3 (–21, –21, 23, –17)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Mezőffy, ifj. Juhász
Magyarország: Koch, Gelencsér 6, Veres 4, Mészáros D. 12, IFJ. NAGY P. 12, Kovács I Z. 4. Csere: Geiger (liberó) 1, Mózer 6, Szalai. Szövetségi kapitány: Demeter György
Szlovákia: MASNY 4, KMET 13, DIVIS 11, OGURCAK 14, Sopko 10, Cerven 3. Csere: Pipa (liberó), Bencz 2, Kladany, Hupka 4, Kohut 1. Szövetségi kapitány: Miroslav Palgut
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik