Magabiztos, látványos játékkal lett bajnok a Kométa-Kaposvár férficsapata

Vágólapra másolva!
2007.05.06. 19:52
Címkék
A Kométa-Kaposvár nyerte a CityLine NB I Liga elnevezésű férfi röplabda-bajnokságot. A somogyiak a döntő első és második mérkőzéséhez hasonlóan a harmadik találkozón is 3:0-ra győztek a korábbi címvédő Vegyész RC-Kazincbarcika ellen.
A végén előkerült a pezsgő is a kaposváriaknál
A végén előkerült a pezsgő is a kaposváriaknál
A végén előkerült a pezsgő is a kaposváriaknál
A végén előkerült a pezsgő is a kaposváriaknál

Sima meccsnek ígérkezett – az is lett. Kántor Sándor pontjaival hamar előnyhöz jutott a házigazda, a VRCK csak Csala Bernát révén tudta tartani a lépést a somogyiakkal, de nem sokáig… Az első technikai időnél (8:4), már sejteni lehetett: újabb sima játszma következik, egyoldalú játékkal. Amikor a Kométa neve mellett már húsz pont állt, a barcikaiak még a tízből sem jöttek ki (20:9), Szalai Szabolcs ütései nyomán a legnagyobb szégyentől ugyan megmenekültek a borsodiak, de az első periódusban szerzett tizenkét pontjukra nem lehetnek büszkék…

A folytatásban Németh Szabolcs háríthatatlan nyitásai állították nehéz helyzet elé a Kazincbarcika játékosait, akik valószínűleg pontosan tudták: már csak két játszmán keresztül mondhatják magukat címvédőnek. Kántoron és Némethen kívül Mózer Zoltán, illetve a két center, Chacón Carrion Noermis, valamint Kovács I Zoltán sem hibázott, a második szettet 25:15-re megnyerve magabiztosan menetelt a trónkövetelő.

A harmadik szettben meglepően jól küzdött a Vegyész RC (12:11), a kaposváriak egy árnyalatnyit visszavettek a tempóból, de végül így is gond nélkül nyerték a találkozót. Elkerültek a lufik és a pezsgők, kezdődhetett az ünneplés, a kedvencek kilencedszer lettek bajnokok!

A Kométa tehát a Magyar Kupa-győzelem után a bajnoki aranyat is begyűjtötte, legutóbb éppen a most legyőzött Kazincbarcika tudott duplázni, 2004 tavaszán. A borsodiak nem voltak képesek különösebb ellenállás kifejtésére, az anyagi gondok súlyos nyomokat hagytak a játékosok teljesítményén. A pletykák korábban arról szóltak, hogy a csapat jövője is kérdéses, jelenleg úgy néz ki, a következő bajnokságban mindenképpen elindul a gárda.

CITYLINE NB I LIGA, FÉRFIAK, DÖNTŐ

KOMÉTA-KAPOSVÁR–VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA 3:0 (12, 15, 20)
Kaposvár, 500 néző. V: Mocsnik, Ujházi
KAPOSVÁR: GALESEV, KÁNTOR 17, Kovács I Z. 3, NÉMETH SZ. 14, MÓZER 11, Chacón 4
Csere: MOLNÁR D. (liberó), Bánhegyi 1, ifj. Laszczik 1, Nagy J. 1, Horváth D., Czintula 1
Edző: Mészáros Péter

KAZINCBARCIKA: Kecskeméti, Szalai 4, Cziczó 2, Szabó D. 9, CSALA 9, Gelencsér I B. 2
Csere: SZÁNTAI (liberó), Toronyai 2, Kovács II Z. 2
Edző: Daniel Oravec

Az eredmény alakulása
1. játszma: 8:4, 15:7, 20:9. 2. játszma: 8:4, 15:7, 20:11. 3. játszma: 8:5, 15:12, 20:15
A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3–0, a Kaposvár javára

MESTERMÉRLEG
Mészáros Péter: – Egész évben ezért dolgoztunk, úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot, mindvégig meggyőző volt a játékunk.
Daniel Oravec: – Csak gratulálni tudok a Kaposvárnak, amely kétség kívül a legjobb magyar csapat. Ebből a sorozatból sokat profitálhatunk!
  • JUTASI RÓBERT, RODICS DÁNIEL
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik