MotoGP: Bagnaiáé a sorozat 1000. pole-ja, Martíné a sprintfutam

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 17:33
null
Jorge Martín nyerte meg a Francia Nagydíj szombati sprintfutamát (Fotó: AFP)
Francesco Bagnaia szerezte meg a pole pozíciót a MotoGP kategóriában a gyorsaságimotoros-világbajnokság történetének ezredik futamára, a Le Mans-i Francia Nagydíjra. A szombat délutáni sprintversenyt az 5. helyről induló Jorge Martín nyerte meg.

 

Az időmérőn a Portugál Nagydíjon történt bukása után most visszatérő Marc Márquez állt nyerésre, amikor előkerült a kockás zászló, de a vb-címvédő Bagnaia az utolsó körében 58 ezredmásodperccel megelőzte a Honda spanyol menőjét. Márquez ezen a hétvégén a Kalex vadonatúj kasztniját használja, amelytől sokat várt, és a jelek szerint remekül működik.

Az is jó hír a számára, hogy a Portugáliában okozott balesetért kirótt dupla büntetőkanyaros büntetését Le Mans-ban végül nem kell letöltenie – a FIM a hivatalos közleményében kiemelte, elég szankció volt Márquez számára, hogy három versenyt kihagyott.

Az Apriliának rossz időmérője volt, Maverick Vinalest műszaki hiba hátráltatta, míg Aleix Espargaró hatalmasat bukott. Vinales így is a hatodik lett az időmérőn, Luca Marini, Jack Miller és Jorge Martín fért még be elé.

A délutáni sprintfutamon Bagnaiát nem Márquez, hanem a Pramac Ducatin ülő Martín támadta, és meg is előzte. Bagnaiát ezután Brad Binder és Márquez is maga mögé utasította, a spanyol manőverére a ducatis heves gesztikulálással reagált. Bagnaia később visszaelőzte Márquezt, így Martín és Binder mögött harmadik lett.

A 13. helyről rajtoló Fabio Quartararo a 8. helyig felzárkózott, de kiesett, vasárnap ismét a 13. rajthelyről próbálkozhat.

A Moto2-ben a brit Sam Lowes, a Moto3-asoknál a japán Szaszaki Ajumu szerezte meg az első rajthelyet a vasárnapi futamra.

MOTOGP, FRANCIA NAGYDÍJ, LE MANS
A VASÁRNAPI PROGRAM
11.00:
Moto3, futam (Tv: Arena4)
12.15: Moto2, futam (Tv: Arena4)
14.00: MotoGP, futam (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik