Formula–E: Fenestraz a pole-ban a monacói időmérőn

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.06. 12:24
null
Fenestraz volt a leggyorsabb a kvalifikáción (Fotó: AFP)
Sacha Fenestraz szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E monacói időmérőjén. A francia mögött Jake Hughes és Norman Nato zárt, míg az első ötöst Maximilian Günther és Dan Ticktum egészítette ki.

 

 

Egy szabad hétvége után folytatódott a bajnokság, a mezőny a berlini dupla után Monaco felé vette az irányt, ahol a pénteki első szabadedzéssel vette kezdetét a program. A legjobb formában Mitch Evans kezdett, aki 1:30.361-es idővel zárt az élen, mögötte Stoffel Vandoorne és Maximilian Günther érkezett. A szombat reggeli gyakorláson aztán Günther tört az élre, őt Evans és Jake Dennis követte, míg az egyéni összetettet négy ponttal vezető Pascal Wehrlein 12. és 14. hellyel hangolt az időmérőre.

 

Az A-csoportból Norman Nato, Sacha Fenestraz, Dan TIcktum és Evans zárt a továbbjutó helyeken, így az összetettet vezető Wehrlein korán búcsúzott. A B-csoportból Günther, Jake Hughes, Edoardo Mortara, illetve Sergio Sette Camara menetelt tovább, míg az egyéni pontversenyben a második pozíciót elfoglaló Nick Cassidy kiesett.

A negyeddöntőben először Fenestraz és Ticktum, majd Evans és Nato csapott össze egymással – mindkét párharcból a francia pilóta került ki győztesen. Harmadikként Mortara és Hughes párosa, míg végül Sette Camara és Günther vette birtokba a pályát. A négyes közül a brit és a brazil kvalifikálta magát az elődöntőbe, igaz, utóbbit nem sokkal később kizárták a párharcból, miután megsértette az időmérős procedúrát – a büntetés értelmében Günther kapott lehetőséget a folytatásban.

 

A Nissan házi csatájában Fenestraz kerekedett felül, míg Hughes és Günther ütközetéből az előbbi jutott be a döntőbe. A végső összecsapás során Fenestraz bizonyult a gyorsabbnak, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását a versenyen, ha megússza a büntetést, hiszen nem sokkal az időmérő vége után vizsgálat indult ellene. Mellőle a mindent eldöntő körében hibázó Hughes rugaszkodhat el, míg a második sorból Nato és Günther indulhat.

 

 

Ötödikként Ticktum végzett, míg az első tízes sorát Evans, Mortara, Sette Camara, André Lotterer és Cassidy tette teljessé. Wehrlein a 11. rajkockát szerezte meg, aminek értelmében az egyéni összetett első két helyén álló pilóta egymás mellől vághat neki a futamnak.

Folytatás 15 órakor a versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik