A kiváló formában lévő 76 éves testépítő üzenete: aki nem elég kitartó, máris veszít

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.05.11. 16:20
Száz évig élne a hetvenes évek egyik ikonikus izomkolosszusa, Robby Robinson.

A Csupasporton számos alkalommal írtunk már Arnold Schwarzeneggerről, aki július 30-án lesz hetvenhat éves, de még mindig irigylésre méltó formában van, és még mindig a testépítő-társadalom talán legnagyobb ikonja.


De nem ő az egyetlen, aki túl a hetvenen is remek fizikumnak örvend. Bár az ugyanannyi idős Robby Robinson talán kevésbé ismert – pedig megnyerte többek között a Mr. Americát és a Mr. Universe-t is, sőt, 1997-ben és 2000-ben is első lett az ötven felettieknek kiírt Mr. Olympia Mastersen.

Persze azóta több mint húsz év eltelt, ám ő továbbra is nagyszerű formában van. Nemrég Mike O’Hearn testépítő és személyi edző YouTube-csatornájára került fel róla egy videó, és szemlátomást nem okozott neki gondot, hogy harminc kilogrammos súllyal végezze a bicepszgyakorlatot. Azt csak mellékesen tennénk hozzá, hogy Mike O’Hearn is már ötvennégy éves, de ez egyáltalán nem látszik rajta.

Robby Robinson egyébként a videóban elmondja, hogy szerinte a lényeg a megfelelő mentalitás, a legfontosabb kérdések ugyanis fejben dőlnek el.

Ő például nem foglalkozik azzal, hogy hetvenhat éves, szeretne száz évig élni, élvezni az életet, és mindig a lehető legjobb formába hozni magát.

Na és persze azt is hozzáteszi, hogy a lényeg a kemény és következetes munka, ha valaki ezt nem képes elvégezni, akkor inkább bele se kezdjen.

What’s your excuse? pic.twitter.com/EEGdKwvBnv

— Ola • Nutrition Coach & Blogger(@coacholaipaye) October 24, 2021

Robby Robinsonról korábban is írtunk, novemberben beszélt bővebben arról, hogyan tartja remek formáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik