Az elhunyt hegymászó hátborzongató üzenete: Eljön a nap, amikor meghalok

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.04.25. 11:46
Az Annapurna megmászása közben meghalt ír legenda, Noel Hanna ismerte a kockázatokat.

Utólag hátborzongató visszaolvasni, miket nyilatkozott korábban a hegymászás veszélyeiről az ír hegymászólegenda, Noel Hanna, akit 7100 méter magasan holtan találtak az egyik táborban, miután oxigénpalack nélkül feljutott az Annapurnára.

A halála pontos oka ismeretlen, de az irishexaminer.com oldalon megszólalt Arjun Vajpai, az egyike azoknak, akik utoljára látták élve Noel Hannát. Állítása szerint már akkor is azonnal elaludt, ahogy beért a sátorba, és szerinte az extrém időjárási körülmények és a kimerültség okozták az ír mászó halálát. Ezek után különös hangsúlyt kapnak azok a mondatok, amelyeket az ötvenhat éves korában elhunyt sportember korábban mondott a hegymászás veszélyeiről.

„Születésem óta tudom, hogy szerepel egy dátum a naptárban, amelyik nap meghalunk. Dönthetsz úgy, hogy ki sem mozdulsz a házadból, amelybe aztán belecsap egy villám, és úgy halsz meg. De nekem az a mottóm, hogy a maximumot kell kihozni az életből” mondta a Belfast Telegraph’s vasárnapi magazinjában, míg korábban így nyilatkozott:

„Minden alkalommal, amikor elmegyünk egy expedícióra tudjuk, hogy talán soha nem jövünk vissza. De mi így éljük az életünket.

Ha folyton azon aggódnánk, mi történik majd, ahogy kilépünk az ajtón, akkor értelmetlen lenne az egész.”

Érdekesség, hogy egészen 2002-ig rendőrként szolgált, és az 1990-es években ő volt az egyik, aki Bill Clinton akkori amerikai elnök biztonságáért felelt, amikor az USA első embere Írországba látogatott. Kettejükről közös fotó is készült.

(Fotók: noelhanna.com)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik