A tánc és az otthoni edzés bejött, de hányan futnak ma meditálva?

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 15:31
Négy évvel ezelőtt olyan új slágerekről írtunk, amelyek megváltoztathatják a szabadidősportot.

Négy évvel ezelőtt, 2019 januárjában írtunk arról cikket, melyek lehetnek azok a mozgásformák, amelyek a túrázás, futás, bringázás mellett a következő években nagyobb szeletet hasítanak ki a képzeletbeli tortából. Nos, volt, ami bejött, és volt, ami nagyon nem…

Lássuk tételesen, mire számítottunk.

Tánc – népszerű!


A tánc mindig is népszerű mozgásforma volt, főleg a hölgyek körében. Az utóbbi években egyre több táncforma jelent meg az edzőtermek órarendi kínálatában, így a zumba- vagy a dance aerobik edzés nagyon hatásos.
Egy óra tánccal körülbelül 600 kalóriát lehet elégetni. A tánc a teljes testet átmozgatja, ráadásul az edzés is bulis hangulatban telik.

15 perces edzés – nem robbant be


A legtöbbször az időhiányt jelöljük meg kifogásként, hogy miért kerüljük el az edzőtermet. Éppen ezért népszerűek lehetnek az otthon is elvégezhető 15 perces edzések. Hogy hasznos-e negyedóra sport? Az biztos, hogy a kanapén fekvésnél vagy az irodai székben ücsörgésnél mindenképpen jobb. Személyi edzők szerint a nagy intenzitású intervallumedzések pedig kifejezetten hasznosak – írtuk négy éve, de nem érezzük úgy, hogy ezek a negyedórás tréningek manapság olyan népszerűek lennének.

A rollerezés kiváló kardiótréning /Fotó: Shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik