Töltődj fel sporttal! – országszerte számos ingyenes programmal rajtol a tavasz

Csupasport CsupasportCsupasport Csupasport
Vágólapra másolva!
2022.04.02. 10:44
Indul a Magyar Szabadidősport-szövetség tavaszi mozgáskampánya, melynek keretein belül a kicsiktől a nagyokig, a fiataloktól az idősekig rengeteg ingyenes sportprogram várja a mozogni vágyókat.

Változatos és sokszínű sportprogramokkal várja idén tavasszal is a mozgásra és kikapcsolódásra vágyókat a Magyar Szabadidősport-szövetség (Masport). A Töltődj fel sporttal! szlogennel futó kampány minden korosztálynak ingyenes lehetőséget biztosít, hogy kipróbálják és megtalálják a legmegfelelőbb mozgásformát.

„Az aktívan eltöltött szabadidővel sokat tehetünk azért, hogy a stressz-szintünket csökkentsük és egy kis időre testünk-lelkünk feltöltődésére koncentráljunk. Ingyenes sportprogramjainkon keresztül továbbra is célunk a rendszeres mozgás felé terelni az embereket, segíteni abban, hogy aktív, összetartó, sportos közösségek kovácsolódjanak” – fogalmazott Czene Attila, a Masport elnöke.

Milyen programokra számíthatunk?



  • A május végéig tartó Tavaszi Sportmámor keretein belül a szövetség tagszervezetei szerveznek programokat országszerte

  • Márciustól júniusig a Lépten-nyomon NOWA Program a nordic walkingot szeretné népszerűsíteni

  • A játékos-vidám Kihívás Napjára április 4-től nevezhetnek tanintézmények, települések, közösségek és munkahelyek

  • Május 25-én egynapos országos programsorozatot fog össze a Masport, melynek nagykövete Bánhegyi Adrienn, többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles lesz

  • Június 8-án rendezik a Szépkorúak Sportfesztiválját, de a szövetség a Mozgásélmény Szenioroknak Program keretein belül egész évben ingyenesen elérhető mozgásanyagokkal segíti a mozogni vágyó idősebb korosztályt


 

Az említett sportprogramokon túl a Masport népszerűsíti az Európai Bizottság nemzetközi #BeActive pályázatát, amelynek keretében május 19-ig keresik a legaktívabb európai kezdeményezéseket az alábbi négy kategóriában:


  1. #BeActive Education

  2. Workplace

  3. Local Hero

  4. Across Generations Award


A Masport tavaszi programjairól bővebben ide kattintva olvashatnak, a Kihívás Napjáról pedig ide kattintva tudhatnak meg többet.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik