BLOGRA FUTOTTUNK Eljött az idejük a szép futásoknak

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2021.11.11. 08:47
Blogszörfösünk is megérzi az időjárás változásait, a rövid ujjú felsőt hosszú ujjúra cserélte, és elővette a szekrényből a csősálat. A téli edzésekhez akklimatizálódva a legjobb futóblogokat is átolvasta.

A múlt héten még rövid ujjú felsőben futottam, most viszont már elő kellett vennem a csősálat, kesztyűt és a melegebb hosszú ujjú felsőket. A reggeli egy-két Celsius-fok nem viccel, bizony át kell gondolni, miben indulunk el futni. Ráadásul ilyenkor van pár hét „beszoktatós” időszakom, amikor még a torkomnak erős a hideg levegő, ilyenkor a sportolás után néhány órán át köhécselek. Manapság ez annyiban okoz problémát, hogy rögtön furán néznek az emberre: aki köhécsel, az biztos fertőző beteg. Aztán egyszer ez is elmarad, és a későbbiekben semmilyen problémát sem okoz a téli edzés.

Mindenkinek javaslom, hogy próbálja ki a téli futást (természetesen fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet), mert a természet most is csodákat rejt, a hóesésben pedig hatalmas élmény lesz!

KIAZMUS.HU
A sok elmaradt verseny következtében van, akinek szépen besűrűsödött az idei versenynaptára. Így járt a blogszemlénkben említett írás szerzője is, aki a negyvenöt kilométeres Panoráma Trail (1600 méter szinttel) teljesítésének másnapján már a Rácalmási Szigetfutáson vett részt.
Rendkívül előrelátóan a tizenegy kilométeres távra nevezett be, amit ugyan sajgó lábakkal kezdett el, de aztán sikerült rendben teljesítenie!

FUTAS.ASROMA.HU
Ritkán olvashatunk olyan beszámolót, amelyben a szerző kénytelen feladni a versenyt – ez a beszámoló most erről szól. Ha sérülés, fájdalom miatt nem megy, akkor bizony meg kell hozni ezt a döntést, mert ezzel tesszük a legjobbat magunknak. Viszont így legalább elment a szerző az orvoshoz, hogy kiderüljön, mi okozza hosszú ideje a fájdalmat!

BARATRUNNING.COM
A balatonfüredi General Run 6.5 kilométeres távjának teljesítéséről olvashatunk. Első versenynek ez bizony nem volt egyszerű kihívás a sok emelkedővel, de mivel fejben végig erős maradt a szerző, sikerült teljesítenie a távot!

MINTHAELNEL.WORDPRESS.COM
A jó hangulatú Peaks of Börzsöny-teljesítésről olvashatunk a nagyszerű humorérzékkel és íráskészséggel megáldott szerzőtől! Remekül szórakoztam, miközben olvastam :-)


MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Amikor az erdőben röfögni kezd a kukás zsák


Kremlicza Levente


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik