BLOGRA FUTOTTUNK Fuss a maximumon!

Szalay HédiSzalay Hédi
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 08:41
Blogszörfösünk már az Ultrabalaton jegyében figyeli a futós bejegyzéseket is, igaz, most már felülkerekedik a saját élmény is, hiszen a több, mint kétszáz kilométer teljesítése október első hétvégéjén az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent majd mindegyik induló számára.

Az Ultrabalaton szervezése a szakaszbeosztás fázisába lépett, azaz próbáljuk az igényeket a lehetőségekkel összefésülni. Úgy döntöttünk, hogy tíztagú csapatunk idén nem lesz „tókerülő”, mert többeknek voltak aggályai az egész napos összezártság miatt. Ezt el kellett fogadnunk, hiszen a kisbuszban nem tudnánk tartani az elvárható távolságot, maszkviselést, így inkább külön-külön megyünk le szakaszokat futni. Ebből az is következik, hogy a szokásos péntek esti tésztapartin sem leszünk ott, és elmaradnak a közös séták, felkészülési megbeszélések, jókedv, móka, kacagás. Ezek a csapatépítő események nagyon hiányoznak majd mindenkinek , de ez az év már csak ilyen. Tudomásul veszünk, és elengedünk bizonyos életrészleteket.

Mindenesetre mindenki készül rendesen, hogy a Balatonnál kihozhassuk a maximumot magunkból.

Hetente négyszer futok, igaz, a munkanapokon rövid távot tudok csak beiktatni, de úgy érzem, ez is beépül és hasznomra válik.

Így vettem észre azt is, hogy a szervezetem másként reagál a melegre, kezd átállni az őszi időszakra, ugyanis csak deréktól fölfelé ömlik rólam a víz, s noha korábban a vádlim is olyan izzadt volt, hogy nyújtáskor állandóan lecsúszott a kezem, most csontszáraz maradt.

Visszatérve az Ultrabalatonra, kíváncsian várom, miként teljesítünk majd, hihetetlen, hogy kevesebb mint három hét múlva verseny!

ZERGETALPAK (Facebook)


Szőlőskör-beszámoló, a szerző a félmaratoni távon indult. A harmadik helyről mindösszesen harminc másodperc ivószünet miatt maradt le az 1:50:25-ös idejével, viszont a korcsoportjában első lett!

CHICKENLEGS (Youtube)


Kálmán Teréz és Szilvási Péter önkénteskedett néhány versenyen az utóbbi időben, s az itt összegyűjtött tapasztalataik alapján adnak tanácsokat a kezdő versenyzőknek.

BELESETALNIER.HU


A szerző rég nem jelentkezett bejegyzéssel, a mostaniból kiderül ennek az oka is. Sérülés, visszaesés a futásban, karanténidőszak alatti súlygyarapodás, szóval újrakezdésre van szükség az életében. Ja, s mindeközben gyönyörű új bringája is lett!

BARATRUNNING.COM


UTZ Szépalma-beszámoló: a szerző a harminc kilométeres távon indult, s 1020 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeni. Volt kis izgalom a darazsakkal, de ezt leszámítva remek verseny volt, ráadásul még Belus Tamással is összefutott!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?


Maratoni örömfutás


KREMLICZA LEVENTE


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik