Csirkés-sajtos töltött krumpli

Vágólapra másolva!
2018.11.08. 11:46
Töltsd fel magad szénhidráttal! Mondják azoknak, akik rendszeresen sportolnak. Ám ez nem jelenti mindig azt, hogy tésztát egyél tésztával. Ha hiszed, ha nem, a héjában sült krumpli is lehet megfelelő edzés utáni étel.

Hozzávalók:
2 db nagyobb krumpli
20 dkg csirkemellfilé
kókuszzsír

1/2 fej brokkoli
sajt

Elkészítés:
A krumplit megmossuk, alufóliába csomagoljuk és 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha már annyira puha, hogy a villát bele tudjuk szúrni, akkor a fóliából kibontjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsejét.A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés kókuszzsíron fehéredésig sütjük, majd fedő alatt kevés vízzel és sóval puhára pároljuk. A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A csirkemellel és a brokkolival megtöltjük a krumplit és megszórjuk zsírszegény sajttal. Akár néhány percre visszatolhatod a sütőbe, hogy megpiruljon a sajt, de így is fogyaszthatod.

Miért ajánljuk?
A krumpli sokak számára mumus, pedig értékes tápanyagokat tartalmaz. 10 dkg krumpliban kb. 80 kalória van, de van benne B6-vitamin, kálium, C-vitamin és rost. Ha a krumplit nem olajban sütve vagy vajjal, tejföllel kikeverve pürének készíted el, hanem héjában sütöd vagy főzöd, akkor kiváló alternatíva az étrendedben akkor is, ha sportolsz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik