Az éjszakai futás varázsa

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 17:50
A szombati esemény résztvevőinek különleges élményben lehet részük, feltéve, ha bírják a budai vár egyszeri vagy többszöri megmászását, de az Alagúton legalább kétszer áthaladhatnak

Tegye fel a kezét, aki már futott éjszaka a Budai Várnegyedben!

Habár az eredményt sajnos nem tudom megszámolni, elég erős sejtésem van arra vonatkozóan, hogy a tisztelt olvasók elenyésző százaléka élt már át hasonló élményt. Az augusztus 4-én megrendezésre kerülő Night Run Budapest éppen erre ad lehetőséget. Az eseményt egy korábbi cikkünkben már bemutattuk, ezúttal arra keressük a választ, mitől különleges az éjszakai futás, milyen pluszt kap, aki részt vesz egy ilyen rendezvényen.

„A versenyközpont a gyönyörű Várkert Bazárban kap helyet, amely Budapest egyik legfrekventáltabb, a turisták körében is méltán népszerű részefejtette ki a témával kapcsolatban Zelcsényi Miklós főszervező. – Egyedivé teszi a megmérettetést, hogy az útvonal a budai várba vezeti a futókat. Tudtommal nincs Magyarországon más futóverseny, ami ezt a városrészt érintené.”

A verseny előtt közös bemelegítésen is részt lehet venni. Fotók: nn.hu

A verseny annak is tartogat újdonságokat, aki korábban már részt vett a Night Run Budapesten. Az útvonal módosult, a futók ezúttal a Halászbástya felőli oldalon jutnak fel a várba, illetve ezúttal nem érinti a rakpartot.

„Szintén újdonság, hogy a mezőny kétszer is átfut majd az Alagúton, amelyet ugyancsak ritkán érintenek a budapesti futóversenyek. Emellett a futam különleges vizuális élményeket kínál az indulók számára, egyedi, szemet gyönyörködtető fénytechnikával készülünk, például LED-falakból építjük fel a start- és célkaput. Jópofa új szolgáltatásunk a Lánchíd irányában helyet kapó fröccsterasz, amely kávézóként is funkcionál. Itt ajándék kávéval várjuk az indulókat.”

A versenyen három táv, 7–14–21 közül lehet választani. Érdekesség, hogy mindegyik ugyanazt a hét kilométeres kört teszi meg, a különbség egyedül abból adódik, hogy mennyiszer. A kihívás izgalomfaktorát növeli, hogy amíg a futóversenyek általában sík terepen zajlanak, itt a várba is fel kell küzdeniük magukat az indulóknak. Félni azért nem kell a szintemelkedéstől, a szervezők úgy alakították ki az útvonalat, hogy átlagos felkészültséggel bárki számára teljesíthetőek legyen.

A Night Run Budapestre előzetesen online, de akár a helyszínen a verseny napján is lehet nevezni. További információ ezzel kapcsolatban a rendezvény weboldalán található.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik