Körömszakadtáig Himalája!

Vágólapra másolva!
2018.06.18. 14:46
Elérkezett a nagy nap, június 18-án, magyar idő szerint 18 órakor elrajtol az ötnapos 3. Hell Race mezőnye, Szőnyi Ferenc pedig szeretné megvédeni a címét.

A Manaliból Lehbe tartó verseny távja 480 km, az elkövetkező öt napban a tengerszint felett átlagban 4000 méter felett lévő magaslaton versenyez majd négy futó, a tavalyi győztes Szőnyi Ferenc, a francia Guillaume Arthus és két indiai futó, Rocky Vikram, valamint Sunny Bhanawala csap össze az izgalmas, kemény terepen.

Szőnyi tavaly 113:13:29 órás idővel nyerte meg a versenyt, amit két akkori riválisa nem tudott befejezni. A magyar ultrafutó ezúttal szeretné 100 órás idővel zárni ezt a kihívást, s bár jó erőben vág neki a versenynek, azért vannak hiányosságai. Például derékfájdalmakkal küzd és öt köröm nincs meg a lábán.

„Tavaly négy körmöm bánta ezt a versenyt, most eleve úgy jöttem, hogy öt hiányzik” – mondja Szőnyi Ferenc, aki négy pár cipővel és egy szandállal készült erre a megmérettetésre. A cipőkre szükség is lesz, hiszen az elmúlt napokban havazott 4000 méteren, így több olyan rész is lesz, amelyet hóban, hidegben kell majd megfutni. Az időjárás is elég változó lesz majd, hol mínusz tíz fokban, hol harmincfokos melegben kell majd megküzdeniük a kilométerekkel.

És hogy miként vélekedik Szőnyi Ferenc a 100 órás célról, amelyet maga elé tűzött?

„Ha a jövőt látnám, jós lennék. Egy biztos, a tervemhez ragaszkodom, és bízom az erőmben.”

Fővebb információ ide kattintva.

Fotó: thehellrace.com

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik