Életmentő bukósisak, bőrmentő kesztyű

Vágólapra másolva!
2018.05.18. 14:57
Parti András az egyetlen magyar hegyikerékpáros, aki három olimpián is részt vett, jelenleg a negyedikre készül. Heti sorozatunkban a mountain bike-kal kapcsolatos élményeit osztja meg velünk, ezúttal kedvenc edzéshelyszíneiről is beszél.

A KEDVENC HELYEK


A budai hegyeket terepen és országúton is nagyon szeretem, ami pedig az edzőtáborokat illeti, telente a Kanári-szigeteken, Tenerifén szoktunk készülni, ott olyankor is nagyon jó idő van – ugyan az idén éppen esett, de általában száraz időben lehet készülni. A másik edzőtábor, amit nagyon szeretek, Livigno. Igazi bringás paradicsom.
Visszakanyarodva a budai hegyekhez, nem ajánlom mindenkinek az egész térséget, hiszen vannak downhilles részek, ott azért óvatosan kell bringázni.

Át szoktam menni a Pilisbe is, de a János-hegy és a Hármashatár-hegy is a kedvelt részekhez tartoznak. Nem véletlenül mondtam, hogy kell az óvatosság, és persze a megfelelő felszerelés is elengedhetetlen. Bukósisak nélkül sehova! – már nekem is többször mentette meg az életemet. Aztán jöhet a többi, a szemüveg, a kesztyű – utóbbi fontossága legkésőbb az első esésnél kiderül, amikor lejön a bőr a kezedről. Összességében imádok bringázni, a sarki boltba is szívesen megyek két keréken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik