Birkózás: Németh Szilárd újabb öt évig vezeti az MBSZ-t

Vágólapra másolva!
2024.03.08. 12:26
Németh Szilárdot 77 szavazattal választották újra (Fotó: MBSZ/Róth Tamás)
Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöke, pénteken ugyanis ismét bizalmat szavazott neki a tagság a tisztújító közgyűlésen.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) rendezett közgyűlésen Németh Szilárd volt az egyetlen jelölt, ellenszavazat nélkül választotta meg a 77 szavazati joggal rendelkező küldött. A KIMBA alapítója 2015-ben váltotta Hegedüs Csabát az elnöki poszton.

„Nagyon nagy munkára és nagy összefogásra volt szükség, mert ez nem egyszemélyes küldetés, hanem ahogy erre már utaltam korábban, gyakorlatilag a magyar birkózócsalád minden egyes tagja megértette, hogy mi a cél és szeretett volna önként csatlakozni” – mondta az MTI-nek az újraválasztása kapcsán Németh Szilárd. "Szerintem ennek az a titka, hogy nem kívülről van összeabroncsolva ez a rendszer, hanem belső indíttatásból, és akinek ez belülről jön, az képes mérlegelni, hogy mit ad érte cserébe, és mi semmi mást nem kértünk, csak tiszteletet és bizalmat."

Németh Szilárd hozzátette, az elmúlt kilenc évben sikerült egy nagyszerű sportolói közösséget összerakni, amely szeretne büszke lenni magára.

Az alapszabály módosításáról is döntöttek a jelenlévők, az elnökség ezentúl 27 főből áll majd, két állandó tagja pedig a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémia, valamint a KIMBA lesz.

A vezetőség nőnap alkalmából köszöntötte a hölgyeket, majd a hazai Hírességek Csarnokának újonnan megválasztott tagjait is hivatalosan bemutatták: Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes birkózót, a szövetség volt szakmai alelnökét, Repka Attila olimpiai bajnokt és négyszeres Európa-bajnokot, Székely Pál és Tóth Lajos mesteredzőt, valamint posztumusz Kárpáti Károly olimpiai bajnokot, akit a hazai szabadfogás megteremtői között emlegetnek.

„Párizsra tekintve azt tudom mondani, jól állunk, mivel hivatalosan már több, mint 94 kvótánk van, de tudjuk, hogy már száz fölött vagyunk. Nagyon örülünk annak, hogy Muszukajev Iszmail és Losonczi Dávid is hivatalosan a csapat tagja és reméljük, bővül még a párizsi olimpiára utazó birkózók csapata” – mondta a közgyűlésen Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki azt is felidézte, hogy 15-16 évesen hatalmas inspirációt jelentett számára az akkori birkózók szellemisége.

Az elnökség megválasztott tagjai: Bácsi Péter, Bacsa Péter, Lőrincz Tamás, Kiss Balázs, Mátyás Gábor, Virág Lajos, Rónyai Zoltán, Sastin Marianna, Sike András, Repka Attila, Péteri László, Berzicza Tamás, Farkas Tibor, Kacsó Tibor, Szuromi József, Török-Dénes Mercédesz, Sámuel Botond, Szél Attila, Lakatos Attila, Czigony Tamás, Vatai László, Veréb István, Szinay Attila, Takács László.

Barka Emese és Deák-Bárdos Mihály visszalépett az elnökségi tagságtól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik