Hiába az olimpia, idén is rendeznek birkózó-világbajnokságot

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 17:09
Grand Prix Zagreb Open
A nem olimpiai súlycsoportokban rendeznek világbajnokságot az idén (fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) a hivatalos honlapján bejelentette, hogy az idén is rendez világbajnokságot. Igaz, csak a nem olimpiai súlycsoportokban – az eseménynek Tirana lesz a házigazdája október 28. és 31. között.

2016 óta először rendeznek világbajnokságot nem olimpiai súlycsoportokban, akkor Budapest volt a házigazda. Az esemény különösen fontos azoknak a sportolóknak, akiknek a kategóriája nem szerepel az ötkarikás programban, hiszen így nekik is rendeznek csúcseseményt az idén. A birkózók 12 súlycsoportban küzdenek Albániában, kötöttfogásban 55, 63, 72 és 82 kilogrammban, szabadfogásban 61, 70, 79 és 92 kilóban, míg női birkózásban 55, 59, 65 és 72 kilogrammban.

Az UWW legfőbb döntéshozó testülete, a büró csütörtökön arról is döntött, hogy 2025-ben Zágráb ad otthon a teljes létszámú, 30 súlycsoportot felvonultató világbajnokságnak. A horvát főváros története során először rendezheti meg az eseményt, amely szeptember 13. és 21. között esedékes. A városnak egyébként van tapasztalata a birkózóverseny-szervezésben, évek óta megrendezi a Zagreb Open elnevezésű viadalt, s tavaly az Európa-bajnokságot is vendégül látta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik