Hiába Benzema villanása, a Real Madrid most sem nyert Lyonban

Vágólapra másolva!
2011.02.22. 20:34
null
Benzema gólt szerzett volt csapata ellen, de ez csak a döntetlenre volt elég (Fotó: Reuters)
A Real Madrid nem tudta megtörni rossz sorozatát a Lyon ellen: a blancók 1–1-es döntetlent játszottak a Gerlandban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Karim Benzema 43 másodperccel a beállítása után vezetést szerzett a vendégeknek, de Bafétimbi Gomis a hajrában egyenlített.
A Real Madrid kilenc éve nyeretlen a BL kieséses szakaszában idegenbeli mérkőzésen, és a spanyolok hét éve várnak arra, hogy megtörjék a nyolcaddöntő átkát.

TEKINTSE   MEG BL-ADATBANKUNKAT!
TEKINTSE MEG BL-ADATBANKUNKAT!

A Gerland mindenesetre nem könnyű terep a madridiaknak: eddig három Bajnokok Ligája-találkozón háromszor kapott ki Lyonban a Real, mely még gólt sem tudott eddig szerezni az OL stadionjában.

José Mourinho a hazaiak korábbi kedvence, Karim Benzema helyett Emmanuel Adebayort jelölte a Real Madrid kezdőjébe a csatárposzton.

A 4. percben Michel Bastos próbálkozott egy kapura lövéssel a jobb oldalról kisodródva, de a labda Iker Casillas kapuja fölé szállt.

A 10. percben a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást a Lyon, de a védők kivágták a beadott labdát, ám azonnal érkezett az újabb beadás, amelyet Cris húzott a kapu irányába, de nem volt elég pontos.

Az első negyedórában a Lyon vezetett veszélyesebb támadásokat, bár a vendégek védői jól zártak. A blancóknak nem akadt nagyobb lehetőségük.

A 21. percben Yoann Gourcuff adta be a labdát veszélyesen szögletből, de Sergio Ramos kifejelte a labdát, majd a madridiak tisztáztak a kipattanót megszerző hazaiak elől.

Három perccel később Xabi Alonso mentett szépen Bastos beadása után, majd a Lyon szögletét követően kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető. Néhány pillanattal később Kim Källström vette célba középről Casillas kapuját, de a 25 méterről leadott lapos lövés a bal kapufa mellé ment.

A 28. percben César Delgado tört be erőszakosan a vendégek tizenhatosán belülre, majd elesett Ramos mellett, de a játékvezető – jogosan – nem ítélt büntetőt.

Fél óra leforgása alatt egyetlen értékelhető helyzetet sem dolgozott ki a Real Madrid. A blancókhoz közeli Marca napilap élő tudósítója csak annyit írt bejegyzésében: „rossz a Madrid”.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A 31. percben a Real Madrid első veszélyes kapura lövését jegyezhettük fel: Cristiano Ronaldo végzett el szabadrúgást 25 méterről, a jobb alsó sarok felé tartó labdát Hugo Llorisnak kellett kiütnie.

A 34. percben a Lyon majdnem megszerezte a vezetést egy kontratámadásból: Bastos vitte el a labdát a bal szélen, középre nyesett, Iker Casillas kivetődve elütötte a labdát, amely azonban Bafétimbi Gomis elé került, aki azonnal tüzelt, de a labda a spanyol kapusról fölé ment.

A 41. percben kavarodás után Ricardo Carvalho kezére pattant a labda a madridiak tizenhatosának előterében. A szabadrúgást Bastos végezte el, de a sorfalba lőtte a labdát, majd a kipattanót beívelték a lyoniak, Dejan Lovren kapura bólintott, ám Casillas könnyedén megfogta a labdát.

Az első félidőben nem született gól. A Real Madrid egyetlen veszélyes helyzete Ronaldo szabadrúgása volt, míg a Lyon többször is megdolgoztatta Casillast a másik oldalon.

MOURINHO: CSAK A BÍRÓ NEM LÁTTA A BÜNTETŐT

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint büntetőt kellett volna ítélni a javukra Yoann Gourcuff kezezésénél.

 

„A játékvezetőknek vannak nehezebben megítélhető döntéseik, de vannak teljesen egyértelműen meghozható ítéleteik is, amelyek kapcsán senki sem kételkedik. Gourcuff kezezése öt méterre történt a bírótól és segítőjétől. Négy szem képtelen volt meglátni, amit mindannyian észrevettünk. Ugyanez történt velünk az Almería ellen, amikor a játékvezető nem látott meg egy hasonló esetet, de neki nem volt segítője. Mindannyian láttuk, hogy büntető volt. Azzal kettő nullára is vezethettünk volna. Nagyon bosszús vagyok. Vannak esetek, amelyeket észre kell vennie egy bírónak" – mondta Mourinho dühösen.

 

„Egy lépést tettünk előre. A Real Madrid háromszor veszített itt, és sohasem talált be. Ez az első alkalom, hogy ikszeltünk és betaláltunk. A visszavágón előnyben leszünk. Még minden kérdés nyitva van, de bízom benne, hogy a Bernabéu segít nekünk, és egy mágikus európai este vár ránk. Most már a Lyonnak vannak problémái. Bár az egy egy nem döntött el semmit, nekik kell idegenben játszaniuk" – tette hozzá a portugál szakember, aki Benzema beállításáról is beszélt.

 

„Úgy döntöttem, hogy Adebayorral kezdek, mivel kemény meccsre számítottam, sok hosszú labdával, ütközésekkel. Amikor a játékosok fáradtsága miatt kissé kinyílt az ellenfél, beküldtem Karimot. Szép, hogy hazatért, és ilyen fontos gólt szerzett" – jelentette ki Mourinho.

Egy kis statisztika: bár a Lyon sokkal veszélyesebben játszott a szünet előtt, a Real Madrid birtokolta többet a labdát, 62 százalékban a spanyoloknál volt. A hazaiak azonban hatszor lőttek kapura, míg a vendégek csak háromszor. Igaz, mindkét csapat csak kétszer találta el a kaput.

A második félidő elején Bastos vágta fel Ángel di Maríát a hazaiak tizenhatosának bal oldalán. Ronaldo kapura tekerte a labdát, amely a bal kapufát találta el. Néhány pillanattal később Mesut Özil adta be a labdát a jobb oldalról, Sergio Ramos csúsztatott kapura, a labda pedig a lécről pattant ki – kiválóan kezdett a szünet után a Real Madrid.

Az 56. percben Xabi Alonso vágta fel Delgadót, majd Cris akart elégtételt venni a spanyol középpályáson, de a bíró lecsillapította a kedélyeket.

A Lyon magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, előbb Adebayornak kellett kifejelnie a labdát Casillas kapuja elől, majd Jérémy Toulalan lövését blokkolták a madridi védők.

A 62. percben Cris sárga lapot érően felvágta Ronaldót a tizenhatos bal oldalánál, majd a sértett szabadrúgása Gourcuff kezéről vágódott le. A madridiak tizenegyest reklamáltak, de a bíró szögletet ítélt.

A 65. percben Karim Benzema beállt a nem túl jó teljesítményt nyújtó Adebayor helyére, és a francia csatár azonnal gólt szerzett volt csapata ellen. A vendégek a bal oldalon labdát szereztek, majd Mesut Özil passzolt Benzemához, aki elhúzta a labdát a védők előtt, és estében a kapuba lőtt. 0–1

A 75. percben ígéretesnek tűnő kontrát indított a Real, de Ronaldo passza után Benzema az ellenfélhez rúgta a labdát portugál csapattársa helyett.

A 77. percben a csereként beálló Miralem Pjanic lőtt kapura pályára lépése után néhány pillanattal, de nem találta el a kaput.

A 83. percben egyenlített a Lyon. Beívelés után Cris fejelte tovább a labdát, és Gomis közelről Casillas kapujába lőtt. Sergio Ramos beragadt, így nem volt les. 1–1

A 89. percben ismét veszélyes helyzetbe kerültek a hazaiak, de Pepe az utolsó pillanatban tisztázott. Nem sokkal később a Lyon jutott szabadrúgáshoz a madridiak felháborodására (Casillas sárgát is kapott), de felszabadítottak a vendégek a beadás után.

A ráadásban a Lyon mindent megtett a vezetés megszerzéséért, de végül nem tudta bevenni Casillas kapuját, így 1–1 lett a végeredmény. A blancók így továbbra sem tudtak győzni Lyonban, de első góljukat megszerezték a Gerlandban Benzema révén.

OLYMPIQUE LYON–REAL MADRID 1–1

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
OLYMPIQUE LYON (francia)–REAL MADRID (spanyol) 1–1 (0–0)
G: Gomis (83.), ill. Benzema (65.)
A visszavágót március 16-án rendezik Madridban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik