BL: megvan, melyik öt csapat lehet a Videoton első ellenfele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 12:58
null
Luxemburgtól Grúziáig húzódik a földrajzi sáv, és jöhet akár a szlovén bajnok is (Fotó: Szabó Miklós)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn közzétette a keddi Bajnokok Ligája-selejtező-sorsolás csoportjait, így kiderült, mely ellenfelek juthatnak a magyar bajnok Videotonnak.

 

A Videoton lehetséges ellenfelei az UEFA honlapjának hétfői híre alapján: Shkëndija (macedón), F91 Dudelange (luxemburgi), Olimpija Ljubljana (szlovén), Suduva (litván), Torpedo Kutaiszi (grúz).

Az érdekelt csapatokat az UEFA három csoportba sorolta; a csoportokon belül a kiemelt csapatok a nem kiemeltek közül kapnak majd ellenfelet. Mint ismert, a magyar bajnok Videoton az első körben kiemelt lesz.

A szóba jöhető öt ellenfél közül a Shkëndija és a Dudelange rendelkezik a legmagasabb koefficienssel (ezt az elmúlt öt esztendő európai kupaszereplése alapján számították ki), míg a Torpedo Kutaiszi a leggyengébbel. Érdekesség, hogy rivális lehet a litván Suduva is, Európa jelenlegi bajnokai közül az egyetlen olyan, amelyik most először lett aranyérmes a hazájában.

A selejtező első fordulójának sorsolása kedden 12 órakor lesz Nyonban, az első mérkőzéseket július 10–11-én, a visszavágókat július 17–18-án játsszák le.

A selejtező második fordulójának párosítását is kedden készítik el; annak két sorsolási kalapját (tíz kiemelt az egyikben, tíz nem kiemelt a másikban) az első forduló sorsolása után készítik el, méghozzá annak párjainak koefficiensei alapján – az erősebb csapat „viszi magával” a párt. Itt a Videoton biztosan nem lesz kiemelt.

A SORSOLÁS ELŐTTI CSOPORTOK

1. CSOPORT
Kiemeltek: APOEL
(ciprusi), Qarabag (azeri), Sheriff (moldovai), The New Saints (walesi), Videoton (magyar)
Nem kiemeltek: Shkëndija (macedón), F91 Dudelange (luxemburgi), Olimpija Ljubljana (szlovén), Suduva (litván), Torpedo Kutaiszi (grúz).

2. CSOPORT
Kiemeltek: Ludogorec (bolgár), Legia (lengyel), Malmö (svéd), Rosenborg (norvég), HJK Helsinki (finn)
Nem kiemeltek: Víkingur (feröeri), Crusaders (északír), Cork City (ír), Valur Reykjavík (izlandi) és az előselejtező győztese

3. CSOPORT
Kiemeltek: Celtic
(skót), Asztana (kazah), Crvena zvezda (szerb), Hapoel Beer-Seva (izraeli), Kukësi (albán), Zrinjski (bosnyák)
Nem kiemeltek: Spartak Trnava (szlovák), Valletta (máltai), Alaskert (örmény), Szutjeszka (montenegrói), Spartaks Jurmala (lett), Flora Tallinn (észt)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik