BL, D-csoport: egy sima, egy fordított – a Barca és a Juve sem hibázott

Vágólapra másolva!
2017.10.18. 22:42
null
Lionel Messi a 100. európai kupagólját ünnepelte az Olympiakosz ellen (Fotó: AFP)
Az első félidő nehézségei után végül sima, 3–1-es sikert ünnepelhetett a Barcelona az Olympiakosz ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A D-csoport másik mérkőzésén a Juventus hazai pályán hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a Sporting CP-t.

BARCELONA–OLYMPIAKOSZ

Sima lett a vége, pedig Gerard Piqué kiállítása nehéz helyzetbe hozta a Barcelonát. De ne szaladjunk ennyire előre: a Barca – ne szépítsük – toronymagas esélyesként lépett pályára a görög Olympiakosz ellen.

A katalánok elképesztő fölényben kezdték a találkozót, és bizony meglepő volt, hogy a vendégek kihúzták a 18. percig. Akkor azonban megszületett az első hazai gól, igaz, kellett hozzá egy kis szerencse is: Sergio Busquets pazar labdát adott a leshatáron kilépő Gerard Deulofeunak, akinek középre tett labdája egy görög játékosról került a gólvonal mögé (1–0).

A folytatásban sem csökkent a Barca fölénye, volt minden, ami szem-szájnak ingere: léc, meg nem adott gól, utóbbiból ráadásul kettő is. A hazaiak pechére a második érvénytelenített találatnál Piqué kezezés miatt megkapta a második sárga lapját (a spanyol bekket a 92. BL-meccsén állították ki első alkalommal a sorozatban), így a Barcelona emberhátrányba került.

Furcsa módon a második félidőben mégis nagyobb fölényben, ráadásul jobb helyzetkihasználással szerepelt a Valverde-együttes, amihez talán kellett, hogy a szakember a szünet után Javier Mascherano beállításával stabilizálta a csapatát.

Lionel Messi – a görögök kapusának hathatós közreműködésével – szabadrúgásból megszerezte a 100. gólját az európai kupasorozatokban (a statisztikák szerelmeseinek: 97 BL- és 3 európai Szuperkupa-gól; 82 bal lábbal, 14 jobbal, 4 fejjel; 16 a tizenhatoson kívülről és 5 szabadrúgásgól), majd a sérült Jordi Albát helyettesítő Lucas Digne lőtte ki szépen a hosszú alsó sarkot, így a gránátvörös-kékek az élről várhatják a csoportkör második etapját – a hajrában a korábban öngólt vétő Dimitriosz Nikolau állította be a végeredményt (3–1).

A játékosok reakciója mindent elmond – Mandzukic döntött (Fotó: AFP)
A játékosok reakciója mindent elmond – Mandzukic döntött (Fotó: AFP)

JUVENTUS–SPORTING CP

Az élről, de „csak” hárompontos előnnyel (vezet a Barca), a Juventus ugyanis fordítani tudott a Sporting ellen. A vendég portugálok szerencsés góllal szereztek vezetést – a ziccerben kilépő Gelson Martins lövését Alex Sandróra ütötte Gianluigi Buffon, a labda pedig az olaszok kapujában pihent meg (0–1).

A vendégek ezzel gyakorlatilag az összes puskaporukat ellőtték, a hazaiaknál viszont Miralem Pjanic szabadrúgásból egyenlített – a bosnyák válogatott középpályás a 2009-es BL-debütálása óta harmadszor szerzett szabadrúgásgólt, ez idő alatt csak Cristiano Ronaldo és Willian talált be többször ily módon –, majd néhány perccel a vége előtt Douglas Costa beadása után Mario Mandzukic befejelte a nagyon fontos három pontot érő második Juve-gólt (2–1).

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT

Juventus–Sporting CP 2–1 (Pjanic 29., Mandzukic 84. ill. Alex Sandro 12. – öngól)
FC Barcelona–Olympiakosz Pireusz 3–1 (Nikolau 18. – öngól, Messi 61., Digne 64., ill. Nikolau 90.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 3 3 0 0 7–1 +6 9
2. Juventus 3 2 0 1 4–4 0 6
3. Sporting CP
3 1 0 2 4–5 –1 3
4. Olympiakosz 3 0 0 3 3–8 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik