BL: „CR kiállítása a labdarúgás szégyene, de igazságot fognak szolgáltatni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.20. 07:28
null
Cristiano Ronaldo sem érti, miért állították ki (Fotó: AFP)
A Juventus kétgólos győzelemmel távozott Valenciából a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, a lefújás után azonban nem a meccs, hanem annak egyik jelenete szolgáltatott témát a főszereplőknél.

Cristiano Ronaldo piros lapot kapott a mérkőzés 30. percében: a Juventus színeiben első BL-meccsét játszó portugál sztárt egy dulakodás után állította ki a Felix Brych játékvezető az asszisztense bemondására.

A legvalószínűbb, hogy Cristiano Ronaldónál ütési szándékot vélt felfedezni az asszisztens, abban mindenesetre a találkozóról beszámoló nemzetközi orgánumok – BBC, Sky Sports, Gazzetta dello Sport, As – mind egyetértenek, hogy legalábbis véleményes a portugál történelmi kiállítása (C. Ronaldo a 154. BL-fellépésén az első piros lapját kapta).

Az 51 éves, az aktív játékvezetéstől 2012-ben visszavonuló baszk Eduardo Iturralde González szerint CR rúgómozdulatot tett ellenfele irányába, emiatt járt a piros.

Közeli videó az esetről

Mérkőzés utáni értékelésében Massimiliano Allegri igyekezett a pozitív oldaláról megragadni a történteket, de így sem tudott elmenni a játékvezető döntése mellett.

„Nagyon fontos teszt volt ez számunkra Ronaldo nélkül. Kétgólos előnyben a csapat önfeláldozóan játszott, hogy ne kapjunk gólt, szemmel is látható, hogy fizikailag egyre jobban fejlődünk. A piros lap? A VAR segíthetett volna ebben a szituációban. Csalódást keltő egy BL-meccsen így emberhátrányba kerülni. A győzelmet kockáztattuk ezzel, ráadásul hiányozni fog a következő találkozókról. Ezek a helyzetek mindig keserűek, az a fontos, hogy miként reagálunk.”

A duplázó Miralem Pjanic értetlenül állt csapattársa kiállítása előtt.

„A labdarúgás furcsa játék. Négy góllal is vezethettünk volna a nyitó periódus után, aztán jött egy abszurd piros lap. Kicsit hasonlított a meccs a 2016-os Lyon ellenihez. Remek harci szellemmel futballoztunk, és akkor ez elrepített minket a fináléig.”

A portugál klasszis testvére, Katia Aveiro nem fogta vissza magát, amikor Ronaldo esetéről írt az Instagram-oldalán.

„A labdarúgás szégyene... de igazságot fognak szolgáltatni. El akarják pusztítani a testvéremet, de Isten nem pihen. Szégyenteljes” – olvasható a bejegyzésben.

Távolabbi kameraállás

A piros lap ellenére közel sem biztos, hogy Cristiano Ronaldo nem léphet pályára az Old Traffordon. Más bajnokságok eltiltásaival ellentétben a Bajnokok Ligájában nem jár automatikusan három meccs az azonnali kiállításért: alapból egy összecsapást kell kihagynia az illetőnek, míg ennek meghosszabbításáról a fegyelmi bizottság határoz.

Cristiano Ronaldo biztosan kihagyja a Juventus október 2-ai, Young Boys elleni BL-mérkőzését, arra azonban van esélye, hogy ott legyen október 23-án korábbi együttese, a Manchester United ellen. Amennyiben a portugál eltiltását megnövelik, az olasz klubnak lehetősége lesz fellebbezni a döntés ellen, ám a svájciak elleni összecsapást biztosan kihagyja a támadó.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
H-CSOPORT
Valencia (spanyol)–Juventus (olasz) 0–2
Valencia,
Mestalla, 46 067 néző, Vezette: Brych (német)
Gólszerző:
Pjanic (45., 51. – mindkettőt 11-esből)
Kiállítva: C. Ronaldo (29., Juventus)

Október 2., kedd
18:55: Juventus–Young Boys
21:00: Manchester United–Valencia
Október 23., kedd
18:55: Young Boys–Valencia
21:00: Manchester United–Juventus
November 7., szerda
18:55: Valencia–Young Boys
21:00: Juventus–Manchester United
November 27., kedd
21:00: Manchester United–Young Boys
21:00: Juventus–Valencia
December 12., szerda
21:00: Young Boys–Juventus
21:00: Valencia–Manchester United

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 1 1 3–0 +3 3
2. Juventus 1 1 2–0 +2 3
3. Valencia 1 1 0–2 –2 0
4. Young Boys 1 1 0–3 –3 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik