Pochettino szerint nem múlhat egyetlen hibán, hogy egy játékos klasszis, vagy sem (Fotó: AFP)

„Aki kicsit is ért a futballhoz, tudja, milyen nehéz a Barca ellen játszani, hát még akkor, ha szinte ki sem jöttél az öltözőből, máris hátrányban vagy. A második percben kapott gól és az azt megelőző hiba sajnos minden tervünket átírta. Ezen a szinten egyszerűen nem lehet ilyen ajándékokat adni az ellenfélnek" – nyilatkozta az FC Barcelona ellen a Wembleyben 4–2-re elbukott találkozó után Mauricio Pochettino.

A Tottenham két forduló után két vereséggel áll a csoportjában, így már most óriási lépéshátrányba került az Internazionaléval és az FC Barcelonával szemben a továbbjutásért folytatott küzdelemben. 

„Akkor is azt mondom, a játékosaim a mai este után igazi hősök. Hős vagy, ha Messi és Suárez ellen játszva képes vagy úgy futballozni, ahogyan az első félidőben, vagy a második hajrájában tették a játékosaim. Meg lehet nézni, az első félidőben Messinek nem hagytunk teret, nem volt helyzete – a második már nem sikerült ilyen jól. Lucas Mourának egy-nulla után ziccere volt az egyenlítéshez, ha az bemegy, most mindenki arról beszél, hogy a Tottenham játékosai világklasszis teljesítményt nyújtottak, az edzőjük pedig milyen briliáns stratéga…" – tette hozzá az argentin tréner. 

 

 A B–CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 2 2 8–2 +6 6
2. Internazionale 2 2 4–2 +2 6
3. Tottenham 2 2 3–6 –3 0
4. PSV Eindhoven 2 2 1–6 –5 0