„Keserű nap ez számunkra” – a kihagyott helyzetek miatt bánkódik Willi Orbán, a Real elleni meccs legjobbja

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 00:00
Real Madrid CF v RB Leipzig: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Willi Orbán szerezte a Lipcse egyenlítő gólját Madridban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Real Madrid 1–1-es döntetlent játszott az RB Leipziggel a Bajnokok Ligája nyolcaddőntőjének visszavágóján, ezzel ha nehezen is, de kiharcolta a továbbjutást. A lefújást követően a spanyol csapat játékosai és Carlo Ancelotti vezetőedző is a továbbjutás fontosságát hangsúlyozta, míg a lipcseiek a kihagyott helyzetek miatt bánkódtak. Megszólalt a meccs legjobbjának megválasztott, a Lipcse egyenlítő gólját szerző Willi Orbán is.

A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti elégedetlenül, de higgadtan nyilatkozott a lefújást követően. Kiemelte, hogy csapata mentálisan nem volt a legjobb állapotban, és rosszul kezelte azt a helyzetet, hogy az első meccsen egygólos előnyt szerzett: „Nagyon gyenge meccset játszottunk, idegesen futballoztunk, alacsony intenzitással – kezdte meccs utáni értékelését az olasz szakvezető. – Egy jó képeségű csapat volt az ellenfelünk, amelynek ráadásul nem volt mit veszítenie. Mi az elejétől a végéig szenvedtünk, de az volt a fontos, hogy továbbjussunk, ez pedig végül sikerült. Meghatározó volt, hogy mentálisan nem voltunk a topon. Ha van egy kis előnyöd a párharcban, akkor néha nem adsz ki mindent magadból. A Lipcse épp ellenkezőleg tette, mindent beleadott és megpróbált. Higgadtan kell értékelnünk a történteket, a Bajnokok Ligájában továbbjutottunk és a bajnokságot is több ponttal vezetjük. Önkritikusnak kell lennünk, de azért nem túlságosan.”  

„A célkitűzést teljesítettük. Nem ez volt az idény legjobb meccse, de vannak alkalmak, amikor rosszabbul megy a játék – értékelt Nacho, a Real Madrid csapatkapitánya. – A szurkolók nagyszerűek voltak, és a lényeg, hogy ott vagyunk a következő körben. A meccs elején, és a második félidőben sem játszottunk jól, nem a mi napunk volt, azonban a párharc előtt sem számított senki arra, hogy könnyű dolgunk lesz. Amikor nem a legjobban mennek a dolgok, akkor küzdeni kell, ezekből lehet ugyanis tanulni. Az idény hosszú, rengeteg meccset játszunk, és nagyon jó helyzetben vagyunk: a Bajnokok Ligájában ott vagyunk a legjobb nyolc között és a bajnokságot is vezetjük. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk.”

Toni Kroos is kiemelte annak a jelentőségét, hogy a lényeg a továbbjutás, a mutatott játék kevésbé számít: „A Lipcse jó munkát végzett, remekül védekezett és nagyon veszélyes ellentámadásokat vezetett. Azt gondolom, hogy mi is jók voltunk a labdával, de néha túl könnyedén elveszítettük azt. Kevés játékossal tudtunk védekezni, és nehezen alakítottunk ki helyzeteket az ellenfél kapuja előtt. Ki kell elemezni a történteket, de a lényeg, hogy ott vagyunk a negyeddöntőben. Egy dolog az eredmény, és egy másik a pályán mutatott játék. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, a játékkal azonban nem” – fogalmazott a német középpályás.

A lipcseiek egyenlítő gólját szerző, később a meccs legjobb játékosának is megválasztott Willi Orbán is elmondta a véleményét a meccs után: „Összességében mindkét meccsen jól teljesítettünk, de többet is kihozhattunk volna a párharcból. Az elvégzett kemény munkának nem lett meg a jutalma, ezért keserű ez a mai nap számunkra. Annyi nagy helyzetünk volt a találkozón, hogy többet ki kellett volna belőlük használnunk” – mondta a magyar válogatott hátvéd.

Dani Olmo – aki az utolsó percekben kapufát lőtt – szerint csak apróságok hiányoztak ahhoz, hogy csapata kivívja a továbbjutást: „Nagyon közel voltunk a továbbjutáshoz, csak apróságok hiányoztak. Jó meccset játszottunk, megvoltak a gólhelyzeteink. Sajnos egy ellentámadásból betalált a Real Madrid, ezzel megnehezítették a dolgunkat, ám sikerült kiegyenlítenünk, és még utána is alakítottunk ki lehetőségeket. Jól éreztük magunkat a pályán, tiszta gólhelyzeteink voltak, de sajnos nem sikerült a továbbjutás.”

BAJNOKOK LIGÁJA 
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 1–1 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 76 126 néző. Vezette: Davide Massa (olasz)
Real: Lunyin – Carvajal, Nacho, Rüdiger, F. Mendy – Tchouaméni, Kroos (Modric, 78.), Camavinga (Rodrygo, a szünetben), Valverde – Vinícius Júnior, Bellingham (Joselu, 85.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Lipcse: Gulácsi – Henrichs, W. Orbán, Lukeba, Raum – X. Schlager (Elmasz, 85.), A. Haidara (Kampl, 90.), Olmo, Xavi Simons – Openda (Poulsen, 77.), Sesko (Baumgartner, 85.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző: Vinícius Júnior (65.), ill. W. Orbán (68.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 2–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik