Egygólos előnyt harcolt ki magának az Inter

Vágólapra másolva!
2024.02.20. 20:50
Fotó: AFP
Az Internazionale 1–0-ra megverte odahaza az Atlético Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (0–0) 
Milánó, San Siro, 73 709 néző. V: Kovács (romániai)
Inter: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries, 68.), Barella, Calhanoglu, Mhitarjan (Frattesi, 72.), Dimarco (Carlos Augusto, 69.) – M. Thuram (Arnautovic, a szünetben), Lautaro Martínez (Alexis Sánchez, 88.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Atlético Madrid: Oblak – Witsel, J. Giménez (Szavics, a szünetben), Hermoso (Mandava, 68.) – Molina (Pablo Barrios, 68.), De Paul, Koke, Saúl Níguez (Morata, 54.), Lino – Griezmann (Á. Correa, 78.), M. Llorente. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző: Arnautovic (79.)

Kovács István sípszavára indult a játék Milánóban, de a meccs előtt barátságosan megölelte egymást a két edző. A Lazio színeiben csapattársak voltak, sőt, Simone Inzaghi és Diego Simeone is gólt szerzett 2002 májusában az Inter ellen a fekete-kékek történetének egyik, ha nem a legfájdalmasabb délutánján: a római csapat 4–2-es győzelmével elúszott a milánóiak bajnoki címe. És míg jelenleg előbbi az olaszok kedvelt szakvezetője, Diego Simeone meg egykor az Inter labdarúgója is volt.

Természetesen Andy Brehmére emlékeztek a jelenlévők a kezdés előtt.

A meccs rangját az is jelezhette, hogy a 2022 decemberében rendezett katari vb-döntő szereplői közül Lautaro Martínez és Marcus Thuram a hazai, Nahuel Molina, Rodrigo De Paul és Antoine Griezmann a vendégcsapat színeiben vett részt a küzdelemben (a 2018-ban győztes, katari kerettag Benjamin Pavard hiányzott a fináléban a milánóiaktól). Nagy iramban kezdődött a találkozó, az Inter letámadta az Atléticót, de nagy helyzet sokáig nem alakult ki, a közönség viszont így is élvezte a küzdelmet. Mondani sem kell: zsúfolásig telt a San Siro, nagyszerű hangulatban zajlott az összecsapás. A félidő derekán Lautaro Martínez került főszerepbe: előbb lövéssel, majd fejessel veszélyeztetett, utóbbinál már Jan Oblaknak is védenie kellett, majd Marcus Thuram ziccert teremtett neki, ám az olasz bajnokságban 99 gólos csatár elrontotta a lehetőséget. Még a szünet előtt Marcus Thuram is megcélozta a kaput, gól ebből sem született. A francia támadó megsérült az esetnél, Marko Arnautovic állt a helyére, aki azonnal góllal kezdhetett volna, csakhogy közelről fölé lőtt Federico Dimarco beadását követően. 11–2 volt ekkor a kapura lövések mutatója, ez azért kifejezte, mennyivel aktívabb volt az olasz bajnokság listavezetője.

Az osztrák csatár hónapok óta formán kívül futballozik, mióta az Interhez visszatért, szinte értékelhetetlen a produkciója, és a második lehetőségét is elrontotta: egy látványos akció végén öt méterről a léc fölé rúgta a labdát – hatalmas helyzet maradt ki!

Fordulatos, változatos, élvezetes mérkőzés volt ez, az Inter fokozta a nyomást, több kecsegtető lehetőséget is megteremtett, és egy jókora védelmi hibát kihasználva meg is szerezte a vezetést. Lautaro Martínez ziccerénél Jan Oblak még mentett, de Marko Arnautovic lövését már nem tudták hárítani a védők.

A spanyolok próbáltak reagálni, volt is esély az egyenlítésre, miközben az Inter is növelhette volna az előnyét, több gól azonban már nem esett, így az olasz csapat előnyel utazhat Madridba.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik