BL: ki áll majd az Arsenal kapujában szerda este?

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 12:21
null
Az elmúlt hétvégén David Raya állt a kapuban (Fotó: Reuters)
Hat év után ismét BL-meccset játszhat az Arsenal, a londoniak a PSV-t fogadják szerda este Londonban.



Fontos kérdés foglalkoztatja az Arsenal szurkolóit: ki véd? Persze sokan legyintenek, mindegy is, a lényeg, hogy kedvenceik hat év után visszatérnek a Bajnokok Ligájába. Ahonnan a búcsú sem volt nagyon elegáns, 2017 tavaszán, még a 16 között a Bayern München 10–2-es összesítéssel ejtette ki a londoniakat, Münchenben és Londonban is 5–1-re végződött a két csapat összecsapása. Az Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal – Oxlade-Chamberlain, Xhaka, Ramsey (Coquelin) – Walcott, Giroud (Özil), Alexis Sánhez (Pérez) összeállítású csapatból ma már senki sem tagja az Arsenalnak, a kispadon sem Arsene Wenger ül.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
21.00: Sevilla (spanyol)–Lens (francia)
21.00: Arsenal (angol)–PSV (holland) (Tv: Sport2)

Hanem Mikel Arteta, aki minden poszton éles versenyhelyzetet szeretne látni, ezért hiába teljesített jól az előző két idényben Aaron Ramsdale és lett angol válogatott, az elmúlt hétvégén David Raya állt a kapuban az Everton ellen idegenben 1–0-ra megnyert mérkőzésen. A 28 éves kapust a Brentfordtól szerződtette a londoni együttes, és az angol lapok máris arról írtak, a kapust kereső Chelsea sok szeretettel várja Aaron Ramsdale-t, ha az Arsenalban a kispadra szorulna – a válogatott futballista cáfolta ezt, mint elmondta, kész megküzdeni spanyol riválisával a játéklehetőségért.

„Azt akarom, hogy Aaron úgy reagáljon, mint korábban Gabriel Jesus vagy bárki más, aki a kispadra szorult – mondta a Sky Sportsnak Mikel Arteta. – Mindkét kapusra főszerepe vár az idényben. Edzőnek fiatal vagyok, és korábban hiába jutott eszembe mérkőzés közben, hogy kapust kellene cserélnem ahhoz, hogy lendületet adjak a csapatnak, nem tettem meg. És aztán sajnáltam, hogy nem volt meg a bátorságom hozzá – amint ismét elkap ez az érzés, egy pillanatig sem habozok.”

Az Arsenal ismerős ellenfelet fogad az Emiratesben. A holland PSV tavaly októberben Európa-liga-csoportmeccsen már vendégeskedett ebben a stadionban, akkor Granit Xhaka góljával a londoniak győztek 1–0-ra (a két csapat eindhoveni találkozóját a hollandok nyerték meg 2–0-ra). Az angol lapok sajnálkoznak, hogy a PSV edzője, Ruud van Nistelrooy lemondott posztjáról, mert a Manchester United korábbi csatára emlékezetes, sokszor verekedésbe torkolló csatákat vívott az Arsenal védőivel – a PSV kispadján ma már Peter Bosz ül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik