BL: a Real vendégeként máris mély vízben az Union Berlin

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 09:56
Szinte esélytelenként érkezik a Bernabéuba az Union Berlin – a csoportkört sérülése miatt kihagyó Schäfer András nélkül –, ugyanakkor a legnagyobb öngól lenne a Real Madrid részéről alábecsülni BL-újonc ellenfelét.



HA LÉTEZIK DÁVID ÉS GÓLIÁT PÁRHARCA a Bajnokok Ligájában, a Real Madrid és az Union Berlin találkozója az. A királyi gárda rekordot jelentő tizennégyszeres győztese a sorozatnak, az elmúlt idényben ezer sebből vérezve is eljutott az elődöntőig, Európa és minden bizonnyal a világ legnagyobb egyesülete. Ezzel szemben a berliniek történetük során először szerepelnek a legrangosabb európai klubtornán, sőt az idei mindössze a negyedik kontinentális idényük, a korábbi három alkalommal összesen 22 meccset játszottak, amelyen kilenc győzelem, hat döntetlen és hét vereség a mérlegük, 27–21-es gólkülönbséggel. A Real színeiben 39 BEK-meccsen 35 gólig jutó Puskás Ferenc egyedül felülmúlja teljes mutatójukat.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
18.45: Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
21.00: Braga (portugál)–Napoli (olasz)

Mindemellett a közelmúlt is a spanyol csapat sikerét vetíti előre, a bajnoki idényt ugyanis öt győzelemmel kezdte Carlo Ancelotti csapata, míg az Union két Bundesliga-vereség után érkezik a Bernabéuba.

Az előzmények ellenére természetesen a legnagyobb öngól lenne a Real Madridtól, ha alábecsülné ellenfelét, amely az elmúlt években a legújabb német csodaként emelkedett egyre magasabbra. A berliniek először a 2019–2020-as idényben szerepelhettek hazájuk élvonalában, és az első idényben elért 11. helyezést hetedik, majd ötödik, tavaly negyedik hely követte. A fejlődéssel pedig egyre nevesebb erősítések érkeztek a csapathoz az átigazolási időszakban, az idén Robin Gosensért már 13 millió eurót fizettek az Internek, és náluk folytatja a pályafutását a Juventustól elküldött Leonardo Bonucci is.

Aki viszont nem lehet ott a berliniekkel a BL-csoportkörben, az a sajkacsonttörés miatt be sem nevezett Schäfer András. A magyar válogatott középpályás legfeljebb akkor szerepelhet a Bajnokok Ligájában, ha az Union továbbjut a csoportból, amelyben a Real Madrid mellett az olasz bajnok Napoli és a portugál meglepetéscsapat, a Braga szerepel.

Egy biztos, az Union egyből a mély vízbe veti magát, hiszen a Bernabéunál nehezebb terep aligha vár rá a kvartettben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik