„Eleinte sokan féltettek, suttogtak a hátam mögött” – Haaland az NS kérdésére

Vágólapra másolva!
2023.08.31. 20:48
null
Erling Haaland átvette a díját, majd lőtt egy szelfit (Fotó: Getty Images)
Az UEFA díjátadója után hivatalos sajtótájékozatót tartottak, amelyen az év férfi játékosát, Erling Haalandot is kérdezhették a szavazásban részt vevő, meghívott zsűritagok Monacóban.

 

– Minek köszönhető, hogy ennyire gólerős, és ennyire veszélyes a kapu előtt? Ez veleszületett tehetség?
– A legtöbb gyerekhez hasonlóan fiatalon én is sok futballt néztem, és mindig tetszett, ahogy az emberek a gólszerzőt ünneplik. Én akartam ez az ember lenni, ezért mindig is csatár szerettem volna lenni. Nem is volt kérdés. Ami a gólszerzést illeti, ez egyrészt természetes adottság, emellett nagyon sokat edzettem és dolgoztam azért, hogy ilyen eredményes legyek. Nehéz válaszolni arra, hogy ez inkább a tehetségemnek, a genetikámnak vagy az elvégzett munkának köszönhető. Imádok gólt szerezni, és szerencsére jó is vagyok benne.

– Mi jelentette a legnagyobb kihívást, amikor alkalmazkodnia kellett a Pep Gardiola által elvárt játékhoz a Manchester City-nél?
– Jó kérdés. – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Erling Haaland. – Pep Guardiola mindenkitől sokat követel, ezt mindenki láthatja. A City korábban klasszikus csatár nélkül játszott, bizonyítanom kellett, hogy velem még jobb lesz a csapat. Eleinte sokan féltettek, suttogtak a hátam mögött, meg kellett mutatnom, hogy helytállok a City-ben, Továbbá mindig nehéz, amikor egy új klubhoz igazol egy játékos. De nem igazán tudok válaszolni arra, hogy mi jelentette a legnagyobb kihívást, ezen alaposabban el kellene gondolkodnom.

– Mit gondol, miben kell a leginkább fejlődnie?
– Mindenben lehet fejlődni. Szerencsére még mindig nagyon fiatal vagyok, és a fejlődésem szempontjából a legjobb helyen vagyok. A célom az, hogy még jobb labdarúgóvá váljak, nap mint nap ezért dolgozom.


– Az utóbbi idényben mindent megnyert, és egyéni szinten is sorra kapja a díjakat. Mik a céljai a következő évadra?

Szeretnék a norvég válogatottal is sikereket elérni, és kijutni az Európa-bajnokságra, illetve a világbajnokságra. Nagy álmom ez, az ország is megérdemli, és mindent megteszek azért, hogy ez sikerüljön.

Főszerkesztőnk is szavazott

Lapunk főszerkesztője, Szöllősi György hatodik alkalommal képviselte Magyarországot és a Nemzeti Sportot az európai Év játékosa és Év edzője választás zsűritagjaként. Főszerkesztőnk idén is kikérte az olvasók véleményét, amit javaslatként vett figyelembe. Azt, hogy kire adta le a voksát, a szavazás után – az elmúlt évekhez hasonlóan – később nyilvánosságra hozzuk. A nőknél lapunk korábbi szerkesztője, Dénes András voksolt, és leadta szavazatát az FTC El-főtáblás edzőjeként Sztanyiszlav Csercseszov, szövetségi kapitányként pedig Marco Rossi is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik