BL: „Ez a győzelem minden eddiginél hatalmasabb” – feröeri lapszemle

Vágólapra másolva!
2023.07.20. 09:24
null
Történelme egyik legnagyobb sikerét érte el a KÍ (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a feröeri Kí Klaksvík csapata 3–0-ra kiütötte a Ferencvárost a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében, így a fővárosiak kiestek a sorozatból. A feröeri lapok a mérkőzés után szinte egyhangúan jelentették ki, hogy ez az ország futballtörténelmének egyik, hanem a legnagyobb sikere.

„A kékek zseniálisak, határozottak, megállíthatatlanok voltak és akkor indultak be igazán, amikor a hazaiak hibáztak – kezdte az írását a Roysni. – A KÍ kérdés nélkül az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el, de az sem kizárt, hogy ez a győzelem minden eddiginél hatalmasabb.”

A cikk írója kiemelte ugyan, hogy milyen jó csapat is a Ferencváros, azonban úgy vélekedett, valós esélye nem volt a továbbjutásra ezen a mérkőzésen.

„Az FTC megpróbált faragni a hátrányából a második félidőben, de folyamatosan problémákba ütközött. Ha reálisan nézzük, akkor egyértelműen a vendégeknek volt több lehetőségük.”

A Nordlysid című lap is hasonlóan véleményt alkotott a mérkőzés jelentőségéről:

„Ez egy felejthetetlen győzelem a KÍ számára, ami körbejárja majd a világsajtót. Azt az ellenfelet győzték le, amely papíron a legkiemelkedőbb volt az utóbbi években.”

„A játékosok szívből játszottak, a saját kezükbe vették a sorsukat, hogy mi itthon büszkén nézhessük és halhassuk a győzelmüket. Ez történelmi pillanat” – fogalmazott a lap.

A KÍ a sorozat folytatásában a svéd, BK Häcken csapatával találkozik. A skandinávok egyik legismertebb portálja, a SportBladet csak ennyivel kommentálta a Fradi kiesését a második forduló előtt:

„Szinte mindenki azt hitte, hogy a magyar csapat kényelmesen győzedelmeskedik a Klaksvík felett, de egyáltalán nem így történt.”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FERENCVÁROS–KÍ (feröeri) 0–3 (0–3)
Budapest,
Groupama Aréna, 18 187 néző. Vezette: Smajc (szlovén)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee,Knoester, Civic (Marquinhos, 75.) – Baráth (Ben Romdan, a szünetben), Gojak (Makreckis, a szünetben) – Abu Fani, Zachariassen (Lisztes, 57.), A. Traoré (Owusu, 57.) – Varga B. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
KÍ: J. Johansson – B. Petersen, Faerö, Forren – R. Joensen (Patrick Da Silva, 75.), Andreasen, D. Pavlovics (Hansson, a szünetben),Danielsen – Frederiksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Latif, 90+4.). Vezetőedző: Magne Hoseth
Gólszerző: Frederiksberg (8., 32. – az elsőt 11-esből), Kassi (45+3.)
Továbbjutott: a , 3–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik