Victor Osimhenben bízhat leginkább a Napoli – vele meglesz a fordítás?

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 10:21
null
Visszatért a Napoli talizmánja, vajon az ő klasszisa elég lesz a Milan ellen? (Fotó: AFP)
Előzetesen nem sok érv szólt a Milan továbbjutása mellett az idén parádézó Napoli ellen, ám az elmúlt időszakban a piros-feketék kétszer is legyőzték a Luciano Spalletti vezette csapatot.

Akár csak egy hónappal ezelőtt is a legtöbben legyintettek volna a Milan továbbjutási esélyeire, és nemcsak azért, mert a piros-feketék távol álltak a legjobb formájuktól, hanem azért is, mert a Napoli – leszámítva a Lazio elleni bajnoki botlást – nem adta jelét annak, hogy visszavenne az „idény szupercsapata” tempójából.

A nápolyiak hasítottak a Serie A-ban, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében úgy intézték el kettős győzelemmel a Frankfurtot, hogy az 5–0-s összesítés a németekre nézve volt hízelgő, ráadásul több fogadóirodánál már a második leg­esélyesebb gárdának számított a végső győzelemre. Ezek után jött az éles fordulat, amelyet az vezetett fel, hogy a Napoli húzóembere, Victor Osimhen sérülten tért vissza Nigériából a válogatott mérkőzésekről, nélküle pedig a csapat kétszer is kikapott a Milantól: előbb a bajnokságban jött a hideg zuhany (0–4 a Diego Maradona Stadionban), majd a BL-negyeddöntőjének első felvonásán (0–1 a San Siróban).

Tegyük gyorsan hozzá, a milánóiak formája nem javult számottevően, kizárólag az említett két Napoli elleni meccsen játszott jól (jobban) Stefano Pioli alakulata az utóbbi időben (még a Tottenham elleni nyolcaddöntő két mérkőzése is hagyott kívánnivalót maga után), de tekintve, hogy most ismét a déliekkel találkoznak, az ezeken a mérkőzésen nyújtott produkció bőven elegendő lenne a továbbjutáshoz.

A statisztika vegyes képet mutat, mert egyrészt a Milan 44 alkalomból 38-szor továbbjutott a nemzetközi porondon, ha megnyerte az első mérkőzést hazai pályán, továbbá a Napoli utoljára 2018 augusztusában tudta házigazdaként legyőzni mostani vendégét (3–2 a bajnokságban), a jelen esetben továbbjutást érő két góllal pedig 2016-ban nyert legutóbb vendéglátóként (4–2 szintén a Serie A-ban). Ugyanakkor a Napoli mellett szól, hogy a csapat 2017 óta nem kapott ki a Bajnokok Ligájában hazai pályán, a Manchester Citytől közel hat éve elszenvedett vereség óta kilenc győzelem és három döntetlen a kékek mérlege, akik a legutóbbi négy fellépésükön egyszer két góllal, háromszor pedig három góllal nyertek.

A mérkőzésre készülő Luciano Spallettinek az egyik szeme sír, a másik nevet, két alapemberét (Andre-Frank Zambo Anguissa, Kim Min Dzse) ugyanis eltiltás miatt kénytelen nélkülözni, ugyanakkor visszatérhet a csapatba a legfontosabb láncszem, Victor Osimhen. A nigériai csatár a Verona elleni szombati bajnokin (0–0) már beszállhatott az utolsó húsz percre, és ráhangolódásképpen lécre lőtt egy labdát. Eközben a Milant edző Stefano Pioli a BL-mérkőzéshez képest a kapus Mike Maignant kivéve senkit sem jelölt a kezdőbe a Bologna elleni bajnokin (1–1), ám a Napoli ellen minden bizonnyal ugyanazokat küldi harcba, akiknek az első meccsen is bizalmat szavazott.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Napoli (olasz)–Milan (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MILAN (olasz)–NAPOLI (olasz) 1–0 (1–0)
Milánó,
San Siro, 74 742 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
MILAN:
Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, T. Hernandez – Tonali, Krunic – B. Díaz (Rebic, 80.), Bennaszer (Saelemaekers, 67.), R. Leao – Giroud.Vezetőedző:Stefano Pioli
NAPOLI:
Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim Min Dzse, Mário Ruí (Olivera, 81.) – Anguissa, Lobotka, Zielinski (Ndombele, 81.) – Lozano (Raspadori, 69.), Kvarachelia (Politano, 81.), Elmasz. Vezetőedző: Luciano Spaletti
Gólszerző:
Bennaszer (40.)
Kiállítva:
Anguissa (74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik