BL: Thomas Müller hisz a Bayern München továbbjutásában

Vágólapra másolva!
2023.04.19. 09:45
null
Thomas Müller a századik BL-győzelmére készül (Fotó: AFP)
A Bayern Münchennek háromgólos hátrányból kellene megfordítania a Manchester City elleni párharcot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a rutinos Thomas Müller szerint kis szerencsével búcsúztathatják az angol együttest.

 

 

Sporttörténelmet írhat Thomas Müller. A Bayern München világbajnok támadója szerda este a századik győzelmét arathatja a Bajnokok Ligájában, feltéve, hogy a németek megverik a Manchester Cityt. Rajta kívül csak két labdarúgó érte el ezt a mérföldkövet, Cristiano Ronaldo és Iker Casillas, ugyanakkor a ő lehet az első, aki egyetlen klub játékosaként juthat el idáig. A BL-ben az idényben egy-egy gólja és gólpassza van, mindkettőt a Plzen elleni idegenbeli csoportmérkőzésen jegyezte októberben. Most tőle és a csapattól is erőn felüli teljesítmény kellene a City kiejtéséhez, mivel egy héttel ezelőtt simán, 3–0-ra győztek az angolok.

A Bayern nincs jó formában, a legutóbbi öt tétmérkőzéséből csak kettőt nyert meg, a hétvégén a Hoffenheimmel 1–1-es döntetlent játszott, nem beszélve az együttes körüli botrányról. Mint ismert, a múlt heti BL-összecsapás után Sadio Mané az öltözőben megütötte az őt sértegető Leroy Sanét, a szenegáli csatár ezért kikerült a hétvégi meccs­keretből, és súlyos, háromszázezer eurós pénzbüntetést kapott. Szerdán mesterhármassal jóvátehetné ezt, erre azonban kevés az esély, sőt, az sem lesz meglepő, ha nem lép pályára. Az angolokat irányító Josep Guardiola szerint ez a botrány még erősebbé és motiváltabbá teheti a németeket.

A müncheniek legutóbb február 26-án, az Union Berlin (3–0) ellen győztek legalább három góllal, míg a Manchester City 2020 szeptemberében, a Leicestertől (2–5) kapott ki legutóbb legalább három góllal. A Bajnokok Ligája történetében pedig korábban mindössze négyszer fordult elő, hogy egy csapat továbbjutott a kieséses szakaszban úgy, hogy három góllal kikapott az első mérkőzésen. A Deportivo La Coruna 2004-ben a Milan, a Barcelona 2017-ben a Paris Saint-Germain, a Roma 2018-ban a Barcelona, valamint a Liverpool 2019-ben szintén a Barcelona ellen vitte véghez ezt a bravúrt.

A Chelsea-vel korábban BL-t nyerő Thomas Tuchel vezetőedző és segítője, Lőw Zsolt tehát nincs könnyű helyzetben. Ha viszont sikerülne kiharcolnia a továbbjutást, a folytatásban óriási lendületet adna a Bayernnek. A századik BL-sikerére készülő Thomas Müller mindenesetre bízik benne, hogy megfordítják a párharcot, és bejutnak az elődöntőbe.

„Tényleg hiszek abban, hogy van esélyünk a továbbjutásra – idézte a dw.com a 33 éves Müllert.    – Kulcsfontosságú, hogy jól kezdjünk, és az első fél­időben megszerezzük a vezetést. Nem kell az első tíz perc után három nullára vezetnünk, az sem baj, ha csak a nyolcvanadik percben szerezzük meg a második gólt. Utána is marad még körülbelül negyedóra, úgyhogy igen, némi szerencsével megnyerhetjük a párharcot.”

HAALAND JAVÍTHAT A MÜNCHENIEK ELLENI MÉRLEGÉN

A Bayern München nemcsak a háromgólos hátrány miatt van nehéz helyzetben, hanem azért is, mert  Erling Haalandot   kellene féken tartania. A Manchester City norvég csatára 11-gyel vezeti a góllövőlistát a BL-ben, és szerda este sorozatban a hetedik térmérkőzésén lehet eredményes. Az előző hat találkozóján összesen 14 gólt szerzett, a hétvégén úgy duplázott a Leicester ellen (3–1), hogy Josep Guardiola a félidőben lecserélte. Később azt is elárulta, pihentetni akarta őt, ami nem túl kedvező előjel a bajoroknak. Egy biztos, ha valahogy sikerül megállítaniuk a 22 éves csatárt, az már félsikernek számít. A Bayern ellen egyébként nyolc mérkőzésen hat gólt és két gólpasszt jegyez, más kérdés, hogy egy győzelem mellett hétszer kikapott, amikor a müncheniek ellen játszott. Van tehát miért törlesztenie.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
21.00:
Bayern München (német)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen:0–3
21.00: Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (1–0)
Manchester, City of Manchester Stadion, 52 257 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MAN. CITY:
Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Julián Álvarez, 68.), Gündogan, Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
BAYERN:
Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, A. Davies (Cancelo, 81.) – Goretzka, Kimmich – K. Coman, Musiala (Mané, 69.), L. Sané – Gnabry (Th. Müller, 80.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző:
Rodri (27.), Bernardo Silva (70.), Haaland (76.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik