BL: sziklaszilárd milánói védelem a hatékony nápolyi támadójátékkal szemben

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 08:45
null
A nápolyi Hvicsa Kvarachelia (jobbra) az olasz élvonalban és a Bajnokok Ligájában is ragyogóan teljesít (FOTÓ: AFP)
A legutóbbi négy BL-mérkőzését kapott gól nélkül záró Milan a sorozat legeredményesebb csapatát, a huszonöt gólt elérő Napolit fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.



Következhet az első Milan–Napoli párharc, amelyet a nemzetközi kupák valamelyikében rendeznek, a két csapat korábban még nem csapott össze az európai színtéren. A milánóiak kifejezetten jól veszik az olasz klubok jelentette akadályokat a nemzetközi porondon, kilenc mérkőzésből mindössze egyet buktak el, és a BL-rutin is mellettük szól, a nápolyiak ugyanis első alkalommal jutottak el a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig – igaz, a Milan sem brillírozott az utóbbi időben, ezt megelőzően a 2011–2012-es évadban játszott a nyolc között (akkor a Barcelona bizonyult nagy falatnak), ám amikor legutóbb az elődöntőbe verekedte magát (2006–2007), megszerezte a trófeát a Liverpool elleni döntőben.

Különleges mérkőzés várható abból a szempontból, hogy Stefano Pioli vezetőedző együttese ragyogóan védekezik, a legutóbbi négy BL-meccsén nem kapott gólt, míg Luciano Spalletti tanítványai szerezték a legtöbbet, huszonötször találtak be – ez mérkőzésenként 3.1-es ­gólátlagot jelent, ami az ötödik legmagasabb mutató a sorozat történetében.

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

 

A két csapat legutóbbi összecsapása nagy meglepetésre a milánóiak 4–0-s idegenbeli sikerét hozta az olasz élvonalban, ám ne feledjük, a Napoli a legutóbbi három mérkőzését megnyerte a San Siróban a Milan ellen. 

Kovács István vezeti a meccset a San Siróban
A nagykárolyi Kovács István vezeti szerda este a Milan-Napoli Bajnokok Ligája-negyeddöntőt a San Siróban. A 38 éves sportembernek ez lesz idénybeli ötödik bevetése vezetőbíróként a BL-főtáblán, előzőleg három csoportmérkőzésen (Dinamo Zagreb-Chelsea, FC ­Bruges Madrid, Leverkusen-Porto), valamint a nyolcaddöntőben a vendégek 5–2-es sikerét hozó Liverpool-Real Madrid összecsapáson dirigált.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

21.00: Milan (olasz)–Napoli (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik