Benzema ismét betalált a Liverpoolnak, újra győzött a Real

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 20:50
null
Ismét... (Fotó: AFP)
A Real Madrid 1–0-ra felülmúlta odahaza a Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a címvédő.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 127 néző. V: Zwayer (német)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (L. Vázquez, 86.), Militao, Rüdiger, Nacho – Kroos (Tchouaméni, 84.), Camavinga, Modric (Ceballos, 81.) – Valverde, Benzema (Rodrygo, 81.), Vinícius Júnior (Asensio, 84.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 90+1.) – Diogo Jota (Elliott, 57.), Fabinho, Milner (Oxlade-Chamberlain, 73.) – Szalah, Núnez (Firmino, 57.), Gakpo (Fábio Carvalho, 90+1.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Benzema (79.)

Továbbjutott:
a Real Madrid, 6–2-es összesítéssel, kettős győzelemmel

ÖSSZEFOGLALÓ

„Mindenki előre!” – valószínűleg valami hasonló járhatott Jürgen Klopp fejében, amikor kijelölte a Liverpool kezdőjét a Real Madrid ellen. Tény, a „vörösöknek” három góllal kellett volna nyerniük a Santiago Bernabéuban, a német menedzser viszont elég merészet vállalt azzal, hogy mindössze két klasszikus középpályással, James Milnerrel és Fabinhóval állt fel.

Klopp feláldozta tehát a középpályát a támadók oltárán, már csak el kellett juttatni a labdát Mohamed Szalah, Darwin Núnez, Diogo Jota és Cody Gakpo négyeséhez. Ez rögtön a hatodik percben sikerült is, az uruguayihoz jutott el a labda, középről lőhetett, de Thibaut Courtois védett.

Alig három perccel később a túloldalon is kialakult egy nagy helyzet, Eduardo Camavinga szerzett meg egy felpasszt, majd Karim Benzema Vinícius Júniornak tette ki a labdát balra. A brazil mellé Toni Kroos lépett fel, a lapos bepassza azonban nem találta meg a francia csatárt.

A félidő első részében a madridiak domináltak és nagy lehetőségeket is elpuskáztak. Előbb Vinícius érkezett Antonio Rüdiger visszafejelt labdájára, aztán Camavinga lövése csattant a lécen – mindkét alkalommal Alisson védett hatalmasat.

A játékrész második felében a „vörösök” is életjeleket mutattak, előbb Núnez verte meg egy az egyben Dani Carvajalt és tekert a hosszú sarok irányába, majd Gakpo a tizenhatos sarkáról eresztett el egy életerőst lövést, de Courtois mindkétszer a helyén volt és megvédte a hazai kaput.

Nem indult unalmasabban a játék a szünet után sem. Federico Valverde ziccerét, majd Benzema lövését is védte Alisson. Klopp két cserével próbálta felrázni csapatát, ám rövid időn belül nem tudott szintet lépni a Pool, sőt, Luka Modric varázslatos emelése és beadása, majd Valverde fejese révén ismét a Madrid került közelebb a gólhoz.

A 25. lövésig kellett várni az első találatra, és ki más, ha nem Benzema lett volna az, aki megzörgeti a hálót. A francia honfitársától, Camavingától kapott egy remek felpasszt, a labda Viníciushoz pattant, a brazil pedig estében eljuttatta a hazaiak kilenceséhez, aki nem hibázott az üres kapura (1–0). A gólnak abból a szempontból viszont kevésbé örülhettek Madrid fehér oldalán, hogy Benzema a támadás során megsérült és nemcsak az öröme nem volt őszinte, hanem percekkel később még le is kellett cserélni.

A hosszabbításban a másodikat is meglőhették volna a hazaiak. A csereként beállt Dani Ceballos tanári labdával kínálta meg a jobb oldalon a védők mögé befutó Lucas Vázquezt, akinek a visszatett passzára Rodrygo érkezett és lőtt, de a próbálkozásába Kosztasz Cimikasz előbb térddel, majd kézzel is beleért. Felix Zwayer még a kis tv-hez is kiment megvizsgálni az esetet, de végül nem ítélt büntetőt.

A Liverpool továbbjutni ment Madridba, azonban pár nagyobb helyzeten kívül többet nem tudott összehozni – a Real Madrid 1–0-ra győzött a Bernabéuban, összesítésben pedig 6–2-vel jutott a negyeddöntőbe.

PERCRŐL PERCRE

90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Kosztasz Cimikasz lekönyökli Ceballost, sárga lap. A görög a ráadás főszereplője.

Zwayer a kis tv előtt, ebből általában 11-es lesz. Cimikasz jobb térdéről a bal kezére pattant a labda. Nem, csak bedobás!

90+2. perc Ceballos passzát jobbról jobbal középre teszi Vázquez, Rodrygo hétről jobbal kapura lő, az ötösön bal kézzel ment Cimikasz. 11-es lesz? Ketyeg a VAR.

90+1. perc Kosztasz Cimikasz Robertsont, Fábio Carvalho Gakpót váltja.

Két perc a ráadás, feladta már a Pool. Mezőnyharc.

Benzema előző 20 kieséses BL-meccsén 20 gólt lőtt. Vinícius előző 19 BL-meccsén 19 kanadai pontnál jár.

86. perc Lucas Vázquez be, Carvajal le.

86. perc Rüdiger menti bevetődve Arnold jobb oldali, jobblábas beadását.

84. perc Marco Asensio és Aurélien Tchouaméni be, Kroos és Vinícius le.

83. perc Fabinho passzát Elliot ballal 21-ről Courtois kezébe rúgja.

82. perc Rodrygo és Dani Ceballos be, Benzema és Modric le.

Benzemát ápolni kell, belesérült a lövésbe.

79. PERC KARIM BENZEMA ELDÖNTI: kissé jobbról, hétről jobbal okosan a kapu közepébe lő. Előtte Camavinga passzát Benzema elől elsodorta testtel Van Dijk, az ötösön Vinícius irgalmatlan nagy lyukat lő, el is esik, de ballal középre passzol a földön ülve is. 1–0!

77. perc Szalah és Elliot sem lő az ötös elől, Robertson balról éles szögből Rüdigerbe lő. A korner után Arnold a 16-os elől feladja a kapusnak.

75. perc Militao odacsúszik Gakpo lábára, szabadrúgás. Robertson beadása Courtois-é.

74. perc Militao elrúgja a labdát Elliott elől, majd nekimegy a szélsőnek. Jürgen Klopp reklamál, nyilván németül, sárga lap.

73. perc Alexander Oxlade-Chamberlain be, Milner le.

68. perc FÖLÉ! Vinícius keresztpasszát az ötös jobb sarka elől jobbal a bal felső fölé vágja Benzema!

67. perc Carvajal beadása kapuscsemege. Indul a Pool, de hitehagyottan... A Liverpool egyike annak a négy csapatnak, amely továbbjutott a BL-ben, miután az első meccsez legalább 3 góllal elbukta. A Barca ellen, 2019-ben.

63. perc Modric ad egy esernyőt a balon Arnoldnak, ballal középre ad, Valverde megelőzi középen Robertsont... de hat méterről a bal felső fölé fejeli a labdát!

A legtöbb meccs a BL-ben:
300 Real Madrid
280 Bayern München
277 Barcelona
238 Manchester United
220 Juventus
212 Porto
195 Chelsea
179 Milan
177 Arsenal
153 Liverpool

62. perc Rüdiger előretör, Nachót futtatja a balon, a ballábas beadás azonban Van Dijké.

57. perc Núnez és Jota le, Roberto Firmino és Harvey Elliott be.

56. perc Vinícius jobbról az ötös elé passzol, Benzema jobbal hétről kapura lőne, de bevetődve szereli őt Arnold!

53. perc Alisson! Benzema passzát Valderde nyolcról jobbal a jobb alsóba tenné, de jobb lábbal véd a kapus. Benzema 17-ről találja el a kapust. Kontra, rossz Szalah-passzal a végén, Núnez pedig egyedül mehetett volna kapura.

A másik mai mérkőzésen
NAPOLI (olasz)–EINTRACHT FRANKFURT (német) – élőben az NSO-n!

52. perc Vinícius nem lő Camavinga passza után az ötös bal sarkáról, középre ad, de rosszul, Van Dijk elrúgja a labdát Benzema elől... de les.

47. perc Gakpo és Szalah beadása sem az igazi.

46. PERC FOLYTATJUK!



Modric (472) megelőzte Amanciót (471), és már övé a 16. legtöbb meccs a Realban. Kroos beérte Juanitót (401), együtt a 24.-ek.

A legtöbb mérkőzés a BL-ben az edzők közül
214 Sir Alex Ferguson
214 Ancelotti (21 játékosként)
209 Guardiola (49 játékosként)
208 Wenger

55 százalékban volt a labda a hazaiaknál, 9-szer lőttek kapura, 4-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 8/4.

E párharc legjobb góllövői:
Karim Benzema 6
Vinícius Júnior 5
Gareth Bale 2
Steven Gerrard 2
Mohamed Szalah 2


Forrás: Weltfussball


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Rüdiger blokkolja Alexander-Arnold jobb oldali beadását. Ezt is Arnold adja be, jobbal... Pontatlanul most.

Kettő perc a ráadás.

44. perc Nagy iramú mezőnyharc, érdekességek, helyzetek nélkül.

A Real Madrid az előző 27 európai kieséses párharcából továbbment, miután nyert idegenben. A kivétel az Ajax volt, 2019-ben.

36. perc Arnold jobb oldali szögletét Benzema kirúgja a bal sarok és a gólra éhes Szalah elől. A következő beadás után Van Dijk fejesét pocsékul találja el jobbal 16-ról, középről Milner.

36. perc Courtois! Jota passzát kissé jobbról, 18-ról jobbal kapura vágja Gakpo, a belga kapus vetődve eléri a labdát a bal sarok előtt.

35. perc Az ötös bal sarka elől és Arnold kicselezése után jobbal a kapusba lő Vinícius.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

33. perc Núnez kissé balról, 13-ról jobbal kapura lő, a bevetődő Militao és a bal sarok elé vetődő Courtois is beleért még a labdába.

A legtöbb BL-meccs a Madriban
152 iker Casillas
132 Raúl
129 Sergio Ramos és Benzema

31. perc Kissé messzebbről a kapushoz fejeli Núnez Arnold jobb oldali beadását, majd Milnert szereli az ötös előtt közös erővel Kroos és Rüdiger.

A Liverpool egyike annak a négy angol csapatnak (az Arsenallal, a Man. Cityvel és a Chelsea-vel együtt), amelyik nyert idegenben a Real Madrid ellen.

26. perc Vinícius az ötös bal sarkáról a kapusba lő, Konatét megelőzve, de les. Arnold jobb oldali beadását 10-ről, középről a bal sarok mellé fejeli Gakpo. Méterekkel.

A Real Madrid legutóbbi hét Bajnokok Ligája-mérkőzéséből hatot megnyert a Liverpool ellen, egyszer kiszelt. Az első három találkozóját elveszítette a "vörösök" ellen.

22. perc Modric jobbal milliméterekkel bombázza a labdát a jobb felső sarok fölé! Alisson hiába repült.

20. perc LÉC! Camavinga ballal 23-ról majdnem a bal sarokba lő, a nagyot vetődő Alisson ujjheggyel még beleért a labdába. A lövés megpattant a 16-oson elforduló Milneren is.

18. perc
Szalah ad be jól jobbról, Jota ballal eltöri a labdát az ötös előtt!

16. perc Robertson indítja Núnezt a bal szélen, de jön Courtois.

14. perc MIT HAGYOTT KI VINÍCIUS?! Kroos jobbról remekül ad be a kapu elé, Rüdiger fejjel belecsúsztat a labdába, a bal sarok előtt egy méterről jobbal a kapusba lő a brazil szélső.

13. perc Arnold adja be a szögletet jobbról, Konaté és Van Dijk sem találja el jól fejjel a labdát, Valverde kontrát indít, Vinícius passza nem az igazi, Benzema az ötös jobb sarka elé sodródik, és szereli a visszafutó Gakpo.

12. perc Militaót kell ápolni, kapott egy könyököst.

9. perc Kroos jobb oldali lapos beadása éppen csak elmegy a kapu elé berobbanó Benzema előtt.

7. perc Helyzet, Núnez jobbal 10-ről, kissé jobbról a kapusba vágja laposan a Rüdigert kicselező Szalah passzát.

A másik mai mérkőzésen
NAPOLI (olasz)–EINTRACHT FRANKFURT (német) – élőben az NSO-n!

5. perc Nagy mezőnyfölényben a Real.

2. perc Benzema közelről a kapusba lő, de les.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta vörösben.


Majdnem angol korrekorder lett a BL-ben, és Pool-csúcstartó, Steven Gerrarddal együtt (73 meccs a BL-ben)

Egy kis örökmérleg: 10 mérkőzés, 3 angol és 6 spanyol sikerrel, 10, ill. 16 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Real Madridtól a Liverpoolhoz:

2013, Rafa Páez, ingyen
2012, Nuri Sahin, kölcsönbe, 5 000 000 euró
2007, Gerardo Bruna, i.
2004, Fernando Morientes, 9 250 000
2004, Antonio Núnez, i.
A Liverpooltól a Realhoz:
2009, Xabi Alonso, 34 500 000
2009, Álvaro Arbeloa, 4 000 000
2007, Jerzy Dudek, i.
2004, Michael Owen, 12 000 000
1999, Steve McManaman, i.

Eltiltott nincs.


A hazaiaktól Ferland Mendy és David Alaba sérült, a vendégektől Bajcevic, Henderson, Arthur, Thiago Alcántara, Luis Díaz és Calvin Ramsay maródi.

(AFP)
(AFP)

„A kudarc, az kudarc. És bár vannak jó teljesítményeink is, de túl sok mostanában a kudarc, ez nyilvánvaló. Ez az idény megtanít arra, hogyan kezeljük a kudarcot. Túl kell lépnünk ezen a meccsen, mert szerdán újabb nagy mérkőzés vár ránk. Aztán jön a válogatott szünet, amelyről remélem, mindenki egészségesen tér majd vissza. Sok a tennivaló, ez a mai nap nem alkalmas. hogy ezekről beszéljek. Ez a meccs egy kiütés volt számunkra, amit tudomásul kell venni, meg kell vizsgálni a sebeket és innen indulni tovább” –
fogalmazott a német szakember, utalva már a Real Madrid elleni, szerdai, spanyolországi BL-meccsre is. Mint ismeretes, a Liverpool a nyolcaddöntő első meccsén hazai pályán kapott ki 5–2-re.

AFC Bournemouth–Liverpool 1–0 (Billing 28.)

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp csapata szombati, Bournemouth elleni 1–0-s veresége után elismerte, a mérkőzésen szinte végig a hazaiak akarata érvényesült, csapata nem tudott semmit megvalósítani abból, amit terveztek.

A Real Madridhoz 2019-ben a Chelsea-től 100 millió euróért érkezett belga középpályásnak a „királyiaknál” mindössze 73 mérkőzése van minden sorozatot figyelembe véve, s ezek alatt hét gólig és 11 gólpasszig jutott. Hazard a mostani kiírásban három bajnokin, három Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint egy Spanyol Kupameccsen lépett pályára, s ezeken egy-egy gólig és asszisztig jutott.

„Hiányzik. Szeretnék játszani. Szórakozni akarok a pályán. Az edzések jók, de a meccsek tartanak életben. Mélyen belül, bízom benne, hogy hozzá tudok tenni valamit és az edző továbbra is számít rám. Meglátjuk, játszok-e még az idény végéig. Jogom van kételkedni, mert három hónap telt el azóta, hogy legutóbb játszottam. Rajtam is múlik, hogy edzésen megmutassam neki, hogy számíthat rám. A magyarázatom? Vannak olyan labdarúgók, akik jól játszanak és velük nyer a csapat, ezen nehéz változtatni. Valószínűleg kevesebbet érdemlek az ő szemében, mint mások, de ezt tőle kellene megkérdezni” –mondta Carlo Ancelottival kapcsolatban Eden Hazard.

„Játszani, a pályán lenni, fontosnak érezni magamat. Ha fontosnak érzed magad, van önbizalmad és megvannak a támogatóid, akkor könnyebb a dolgod. Ha tudod, hogy te vagy a legjobb, akkor nyilvánvalóan hiányozni fog néhány dolog, de az emberek tekintetéből könnyebben megérted. Amikor viszont nehéz helyzetben vagy, nehezebb jobban játszani. Hogyan játsszak, találjak örömet, vagy szerezzek önbizalmat?” –mondta kissé kétségbeesetten Eden Hazard.

Legutóbb január elején, a negyedosztályú Cacereno elleni spanyol kupameccsen játszott 67 percet a Real Madrid belga középpályása, Eden Hazard, aki most a belga RTBF-nek nyilatkozott a helyzetéről és madridi jövőjéről is.

A katari világbajnokság után a válogatottól visszavonult játékos minden idők második legeredményesebbje a spanyol fővárosi klubban, jelenleg 341 találatnál jár. Benzema ebben az idényben 27 meccsen lépett pályára a Real Madridban, 18 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki.

A francia mellett más játékosoknak is a nyáron jár le a kontraktusa, Luka Modric, Nacho, Toni Kroos, Dani Ceballos és Marco Asensio is a hosszabbításra vár.


Korábban megjelentek olyan hírek, amelyek szerint támadó szerződését automatikusan meghosszabbítják abban az esetben, ha megnyeri az Aranylabdát, de különböző madridi források ezt tagadták a The Athleticnek.

A The Athletic értesülései szerint a Real Madrid és aranylabdás francia támadója mindenben megállapodott egymással és meghosszabbították Karim Benzema szerződését. Az új kontraktus értelmében a habfehérek csatára további egy évre, 2024-ig kötelezte el magát.

Vinícius Júnior lehet a spanyolok vezére, a brazil két gólt és egy gólpasszt jegyzett a liverpooli mérkőzésen, a BL-ben pedig ebben az idényben összesen hat gólnál és két gólpassznál jár.

Sokáig kérdéses volt Karim Benzema szerdai játéka, az aranylabdás csatár sérülés miatt kihagyta a Real Madrid hétvégi bajnokiját, s mivel a királyi gárda vasárnap a Barcelona ellen játszik csúcsrangadót, Carlo Ancelotti lehet, hogy nem kockáztatja meg a játékát – vélték a meccs előtt.

„Tavaly a Chelsea ellen is előnyből várhattuk a hazai visszavágót, így van tapasztalatunk – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a klub oldalának. – Háromgólos előnyben vagyunk, így a továbbjutás szempontjából mi vagyunk a favoritok, de a szerdai meccsen ugyanolyan hozzáállás szükséges, mint az odavágón. A mérkőzésen nem szabad arra gondolnunk, hogy nálunk van az előny, végig a maximumon kell pörögni. A Liverpool elleni találkozónak vannak csapdái, ezeket el kell kerülnünk.”

Háromgólos előnyből várja a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját a Real Madrid. A címvédő február 21-én az Anfielden kiváló játékkal 5–2-re kiütötte az angol együttest, így majdhogynem a legjobb nyolc között érezheti magát. A spanyolok a hétvégén 3–1-re legyőzték az Espanyolt a bajnokságban, azaz jól hangoltak a szerdai visszavágóra, ellenben a Liverpool 1–0-ra kikapott a Bournemouthtól.

A Real Madrid 5–2-es előnyről kezdi a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját, Carlo Ancelotti, a spanyol csapat vezetőedzője ugyanolyan hozzáállást vár, mint az első meccsen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–LIVERPOOL MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik