BL: élvezi a játékot, a Real ellen is bizonyítana a Pool támadója

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 17:33
null
Cody Gakpo élvezi Darwin Núnez társaságát a pályán (Fotó: AFP)
A Liverpool ma (kedden) 21 órakor pályára lép a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid ellen. Az összecsapás előtt a holland válogatott támadó, Cody Gakpo nyilatkozott a pozíciójáról, a téli átigazolásról és a nehéz kezdésről.

 

Gakpo 2022 nyarán kis híján a Manchester United játékosa lett, ám az a transzfer meghiúsult, majd a 23 éves holland szélső 14 meccsen 9 gólt és 12 gólpasszt jegyzett a PSV Eindhoven őszi bajnokijain, később a világbajnokságon is nagyszerűen szerepelt.

Úgy tűnt, a legnagyobb érdeklődő ismételten a Manchester United, így kissé meglepő volt, amikor a PSV bejelentette, hogy a Liverpoolnak adja el Gakpo játékjogát. A játékos 2022 decemberében 37 millió fontért cserébe igazolt Eindhovenből Liverpoolba.

Nem volt könnyű a beilleszkedés, Jürgen Klopp együttese ugyanis az elmúlt évek leggyengébb teljesítményét nyújtja a Premier League-ben. Gakpo öt bajnokin kétszer volt eredményes, s most elárulta, melyik poszton van több lehetősége a gólszerzésre.

„Sokan kérdezték, mi a kedvenc posztom. Az elmúlt három idényben a bal szélen játszottam, de a világbajnokságon támadó középpályásként számított rám a szövetségi kapitány. Nekem csak az számít, hogy a pályán legyek. Amikor középen szerepelek, több lehetőségem van a támadásoknál. Ez kevésbé van így a bal oldalon, de nekem ez nem számít. Egyszerűen boldog vagyok, ha játszhatok” – idézte a goal.com.

A PSV korábbi támadója elmondta, nagyon élvezi a játékot Darwin Núnez és Mohamed Szalah mellett. Hozzátette, örült annak, hogy a Liverpoolban folytathatta pályafutását.

„Amikor hallottam a liverpooli lehetőségről, akkor más nem is járt az eszemben. Jó érzéssel töltött el a gondolat, hogy a »vörösöknél« játszhatok. Az idény közben klubot váltani furcsa volt. Általában az évad előtt van idő edzeni, beilleszkedni, ebben az esetben viszont azonnal teljesíteni kell a nagy meccseken” – tette hozzá.

Gakpo ma (kedd) este a Real Madrid ellen bizonyíthat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén az Anfielden.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Eintracht Frankfurt (német)–Napoli (olasz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik