BL: Carlo szerint eldőlt a párharc. Én is így érzem most, de... – Klopp

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 09:39
null
Jürgen Klopp csüggedten értékelt a mérkőzés után (Fotó: AFP)
Mint azt korábban megírtuk, a Liverpool 5–2-es vereséget szenvedett a Real Madridtól a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A lefújást követően Jürgen Klopp és Carlo Ancelotti értékelték a látottakat, a meccs utáni sajtótájékoztatón elhangzott szavaikból szemezgettünk.


„Mind az öt gólról mi tehetünk. Az első félidő a két kapott gólon kívül a legjobb teljesítményünk az egész idényben. Az első gólt jobban kellett volna levédekeznünk.A harmadik egy borzalmas találat volt, ez döntötte el a mérkőzést. Utána már nem tudtunk felállni. A negyedik gól egy megpattant lövés volt, de ott is jobban kellett volna védekeznünk, nagyon rossz helyeken veszítettük el a labdát” –közölte Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

Carlo Ancelotti szerint nem dőlt még el a párharc, erről megkérdezték a német trénert is. „Szerintem Carlo úgy gondolja, hogy vége a párharcnak. Én is így gondolom most. Hogy három hét múlva mi lesz... Minél közelebb lesz a második meccs, annál jobban nőnek majd az esélyeink. Azért megyünk oda, hogy nyerjünk, aztán meglátjuk, az mire lesz elég. Igen jól kontráznak, szóval nem támadhatunk fejetlenül, ezért is nehéz dolgunk lesz. Hibát követnénk el, ha a pozitívumokat figyelmen kívül hagynánk, de természetesen javulnunk és fejlődnünk kell.”

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

A másik oldalon Carlo Ancelotti rendkívül elégedett volta lefújás után, Viníciusról pedig külön említést tett. „Nem könnyű nyerni az Anfielden, ahogy pedig nekünk sikerült, az még nehezebb. Az elején sokat szenvedtünk, de a második félidőben át tudtuk venni az irányítást. Képesek voltunk megőrizni a hidegvérünket, nyugodtak maradtunk.

Véleményem szerint Vinícius a világ legjobb, meccseket eldöntő játékosa. Nincs még egy futballista, aki ennyit van akcióközelben, ennek ellenére nem áll meg, cselez, gólt szerez, gólpasszokat ad. Reméljük, így tudja folytatni a jövőben is.”

Mint ismert, a 22 éves brazil támadó az első félidőben két gólt szerezve egyenlítette ki csapata hátrányát. A második játékrészben aztán a Real veterán labdarúgói, a 37 éves Luka Modric, valamint a szintén duplázó, 35 éves Karim Benzema vették hátukra a címvédőt, amely idegenbeli háromgólos sikerével magabiztosan várhatja a három hét múlva sorra kerülő hazai visszavágót.

Jordan Henderson szerinttúl sok hibát követtek el a hazaiak, ennek itták meg a levét. „Túl sok hibát vétettünk a kapott góloknál. Ha ennyiszer vétkezel, egy Real Madridhoz hasonló csapat megbüntet.”

A visszavágót március 15-én rendezik Madridban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–REAL MADRID (spanyol) 2–5 (2–2)
Liverpool, Anfield, 52 377 néző. Vezette: Kovács (romániai)
LIVERPOOL:
Alisson – Alexander-Arnold, J. Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.). Menedzser: Jürgen Klopp
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – Rodrygo (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző:
Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Éder Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik