BL: Cristiano Ronaldo az Atlético Madrid mumusa

Nagy ZsoltNagy Zsolt
2022.02.23. 11:36
null
Cristiano Ronaldo azon lesz, hogy az Atlético otthonában is ünnepeljék a társai (Fotó: AFP)
Szerdán (ma) rendezik az Atlético Madrid–Manchester United párharc első felvonását a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Cristiano Ronaldo ezúttal is főszereplő lesz?

A portugál veszedelem, így is hívhatnák Cristiano Ronaldót az Atlético Madrid szurkolói, figyelembe véve, hogy az ötszörös aranylabdás portugál csillag hány alkalommal tört már borsot a csapat orra alá. Már a puszta számok (táblázatunkban) is beszédesek, hát még ha hozzátesszük, hogy a klasszis négyszer szerzett mesterhármast az Atlético ellen, és a Bajnokok Ligájában még nem volt olyan párharc, amelyben az őt soraiban tudó csapat alulmaradt volna a spanyol csapat ellen. A Real Madrid színeiben először a sorozat 2014-es döntőjében került szembe a városi riválissal, a hosszabbításban 4–1-re megnyert mérkőzésen gól és gólpassz fűződött a nevéhez, egy évvel később a negyeddöntőben előkészítette a továbbjutást jelentő találatot, a 2016-os finálé tizenegyespárbajában belőtte a győzelmet jelentő gólt, 2017-ben pedig az elődöntő első mérkőzésén az ő mesterhármasával alakult ki a 3–0-s végeredmény. Az Atlético akkor sem lélegezhetett fel, amikor Cristiano Ronaldo a Juventushoz szerződött, a 2019-es nyolcaddöntőben Diego Simeone együttese hiába nyert 2–0-ra Madridban, a visszavágón jött a portugál csillag, és három góljával a torinóiak jutottak tovább.

„Ezért szerződtetett a Juventus” – foglalta össze tömören a véleményét az őt faggató újságíróknak Cristiano Ronaldo a 2019-es nyolc közé jutást követően, és igazság szerint a Manchester United is hasonlót vár most tőle. Az angolok eddig érdekes módon mindig elkerülték az Atlético Madridot a BL-ben, az egyetlen egymás elleni párharcig egészen az 1991–1992-es KEK idejére kell visszamenni, amelynek nyolcaddöntőjében az Atlético a hazai pályán aratott 3–0-s győzelmet követően az Old Traffordban 1–1-et ért el, és kiejtette a Sir Alex Ferguson által irányított, címe megvédésére készülő Unitedet.

A madridiak hasonló különbségű győzelme bár nem elképzelhetetlen, jelen pillanatban azért meglepetésnek számítana. Diego Simeone támadói közül Joao Félix és Luis Suárez sem futballozik topformában, Antoine Griezmann pedig nemrég tért vissza az edzésekhez két hónapos sérüléséből, így nincsen játékban. Mivel Matheus Cunha a térdével bajlódik, a United védelmének leginkább Yannick Carrasco és Ángel Correa semlegesítésére kell figyelnie, miközben megpróbál kedvező eredményt kiharcolni a visszavágóra. A manchesteri játékosoknak emellett a stadion várhatóan ellenséges hangulatával is meg kell küzdeniük, Ralf Rangnick erre hivatkozva kiemelte, hogy nemcsak taktikailag és erőnlétileg, hanem mentálisan is magas szinten kell teljesíteniük. A sajtóeseményen a futballisták közül ezúttal Bruno Fernandes jelent meg, aki amellett, hogy kiállt a csapat hullámzó teljesítménye miatt bírált német menedzser mellett, honfitársát is kiemelte.

„Cristiano Ronaldo ötször megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az ösztöneiben van a gólszerzés, bármikor képes eldönteni mérkőzéséket, hatalmas segítség, hogy a csapatban tudhatjuk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Manchester United (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Benfica (portugál)–Ajax (holland) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik