BL: az UEFA elutasította a Legiát, amely a CAS-hoz fordul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.14. 16:11
A lengyel Legia Warszawa bejelentése szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a fellebbezésüket, így a skót Celtic folytathatja a Bajnokok Ligájában. A Legia azonban nem adja fel.

Mint ismert, a Legia a hazai 4–1-es siker után a Celtic vendégeként 2–0-ra nyert a BL-selejtezőn, ám az utolsó percekre beállt Bartosz Bereszynski, aki nem szerepelhetett volna az összecsapáson, így a találkozót 3–0-val a skótok javára írták, akik ezzel 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutottak. Mint ismert, a Legia a hazai 4–1-es siker után a Celtic vendégeként 2–0-ra nyert a BL-selejtezőn, ám az utolsó percekre beállt Bartosz Bereszynski, aki nem szerepelhetett volna az összecsapáson, így a találkozót 3–0-val a skótok javára írták, akik ezzel 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutottak.

Az Apollon Limassol elleni, előző idénybeli El-mérkőzésen kiállított és három mérkőzésre eltiltott Bereszynskit a Legia nem nevezte az előző selejtezőkörre a St. Patrick's Athletic ellen, és abban a hitben volt, a játékos ezen a két mérkőzésen, illetve a Celtic elleni első találkozón már letöltötte az eltiltását. Az eltiltás letöltéséhez azonban már a St. Patrick's ellen is nevezni kellett volna Bereszynskit a keretbe...

A Celtic így két veresége ellenére is folytathatja az elitsorozatban, ahol a szlovén Mariborral csap össze, a Legiára pedig a kazah Aktobe vár az El playoffkörében.

A lengyel klub fellebbezett a döntés ellen három különböző UEFA-rendeletre hivatkozva, és utalt a szabálysértés objektív és szubjektív szempontjaira, valamint a súlyosbító és enyhítő körülményekre, remélve, hogy a büntetést csökkentik, törlik vagy felfüggesztik.

Az európai szövetség elutasította a fellebbezést, így életben maradt a második mérkőzésre megállapított 3–0-s Celtic-siker, ami a skótot továbbjutását eredményezi. A Legia azonban nem adja fel, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé kívánja vinni az ügyet.

„Azt reméltük, hogy a sport szelleme győzni fog, az eredményt ezért rendkívül igazságtalannak tartjuk. Haladéktalanul a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulunk – mondta a klub társtulajdonosa, Dariusz Mioduski. – Élni a fellebbezés összes lehetőségével, amely visszaállíthatja a pályán született eredményt. Természetesen elfogadjuk az ügyben a végső döntést, de reméljük, hogy a futball és azok az értékek, amelyre a játék épült, a fair play és a pályán született eredmény tiszteletben tartása, diadalmaskodni fognak.”

„Reméljük, hogy a CAS gyorsan dönt az ügyünkben – mondta ezt már Boguslaw Lesnodorski, a Legia elnöke. – Nem adjuk fel, harcolunk tovább.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik