BL: Klopp sem sejtette, hogy ennyire jó mérkőzés lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 23:48
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a Borussia Dortmund hozta, amit hoznia kellett: a 2013-as döntős 3–1-re legyőzte a Napolit, míg az Arsenal 2–0-ra nyert a továbbra is nullapontos Olympique Marseille ellen az Emiratesben. A továbbjutás kérdése az utolsó körben dől el.

„Tudtuk előre, hogy látványos mérkőzés kerekedik ebből a rangadóból, de arra én sem számítottam, hogy ennyi helyzetet és izgalmat hoz a találkozó. Sok ziccert rontottunk el, különösen Robert Lewandowski és Miki (Henrih Mhitarjan – a szerk.) révén, Pepe Reina nagyszerűen védett. Keményen dolgoztunk ma este, és igencsak megérdemelt győzelmet arattunk; de egyáltalán nem könnyen, egy egyáltalán nem hétköznapi ellenféllel szemben. Védelmi négyesünk remekelt, Erik Durmot meg egyenesen a BL szülte meg a közvélemény számára. Remélem, Sven Bender orrával minden rendben lesz, hihetetlen, milyen pechesek vagyunk mostanában. Ha csak egy picike teret is adunk a következő körben a Marseille-nek, nagyon jól fog futballozni. Biztosan nem akar nulla ponttal kizúgni a BL-ből" – így a találkozót követően Jürgen Klopp, a Dortmund edzője.Jürgen Klopp, a Dortmund edzője.

„Mind önmagunknak, mind a szurkolóknak okot akartunk adni az ünneplésre utolsó hazai csoportmérkőzésünkön. Megérdemelten győztünk. Miután a Napoli szépített, megkérdeztem Sebastian Kehlt, hogy elég-e nekünk ez az eredmény. Edzőnk mindent elmondott a mérkőzés előtti napon, de nem értettem meg pontosan, ezzel mi is a helyzet. Miután lőttünk még egyet, és kialakult a 3–1-es eredmény, már tudtam, hogy ez elegendő lesz számunkra" – ismerhettük meg a találkozó különös aspektusát a dortmundi védő, Kevin Grosskreutz szavain keresztül.

„Mindig győzni akarunk, játsszunk bárhol és bárki ellen. Ez a mi mentalitásunk, és azt hiszem, ma is ennek megfelelően futballoztunk. Európa legjobban kontrázó csapata ellen léptünk pályára, és bizony nem volt könnyű úgy játszanunk ellene, hogy már a mérkőzés legelején hátrányba kerültünk" – fogalmazott Rafael Benítez, a Napoli spanyol mestere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik