BL: Higuaín Pepének ajánlja gólját - nyilatkozatok Madridból

Vágólapra másolva!
2013.04.03. 23:35
null
Gonzalo Higuaín így ünnepelte a gólját (Fotó: Action Images)
A Real Madrid 3–0-ra győzött a Galatasaray ellen a Santiago Bernabéu Stadionban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. José Mourinho csapata Cristiano Ronaldo korai góljával szerzett vezetést, majd Karim Benzema és a csereként beálló Gonzalo Higuaín is betalált, míg a törökök két tizenegyesgyanús eset miatt reklamálhattak a bírónál. Lássuk a mérkőzés végi nyilatkozatokat!


„Ez az az eredmény, amiért pályára léptünk – értékelt a mérkőzés után Xabi Alonso, a hazaiak oszlopa. – De azért nem nyertük még meg a párharcot, a futballban bármi megtörténhet. A visszavágón is hasonló intenzitással kell futballoznunk, ekkora nyomás alatt kell tartanunk ellenfelünket. Az idén BL-t akarunk nyerni, már csak néhány lépést kell megtennünk ehhez. Gonzalo Higuaín és Karim Benzema is betalált, ez jó hír!”

„Nagyon boldogok vagyunk, mind a győzelem, mind a három rúgott gól miatt. Idehaza jók voltunk, de óvatosnak kell lennünk a visszavágón. Ma az egész csapat remekül dolgozott, Diego Lópeztől a támadókig. Tudjuk, a törökök nagyon erősek odahaza, szinte mindig győznek és gólokat lőnek” – így a hatalmas helyzetet kihagyó Ángel Di María.

„Tudjuk, a visszavágó Isztambulban lesz, ahol nagyon nehéz a vendégek élete. Ezért kellett ma minél jobban játszanunk. Pepe megmondta már akkor, amikor a kispadon mellettem ült, hogy ma én is gólt fogok lőni, ezért ezt a találatot neki ajánlom” – így a csereként beszállva is eredményes Gonzalo Higuaín, aki első gólját szerezte a BL mostani kiírásában.

„Komolyan játszottunk, mindent beleadtunk – így a Real Madrid mestere, José Mourinho. – A spanyol sajtó nem tisztelte a Galatasarayt, de mi nem estünk ebbe a hibába. Tudjuk, hogy fantasztikus a török csapat, remek támadói vannak. Ma sokkal jobbak voltunk védekezésben, mint támadásban, és bár jól játszottunk, de több gólt is lőhettünk volna. A támadó harmadban túl sok labdát veszítettünk, sok fontos passzt elrontottunk, de a védelmet jól megszerveztük. Ha Isztambulban is betalálunk, ötöt kellene lőniük a törököknek, azaz a ma esti eredmény remek. De sok mindent láttam már a futballban, semmin sem lepődnék meg. Isztambulban nehéz lesz, keményen harcol majd ott a Galata. Beszéltem Didier Drogbával és Wesley Sneijderrel is, a mérkőzés után barátok vagyunk – de a kilencven perc alatt semmiképpen sincs ez így. A Galatának tapasztalt, remek egyéni képességekkel bíró játékosai vannak, akik fenik ránk a fogukat, de rajtuk keresztül vezet tovább az út. Elveszítettem sárga lapjai miatt Xabi Alonsót, de Pepe megoldja a feladatot a posztján Isztambulban.”

„Minden munkánk és az edzések ellenére ilyen gólokat kaptunk – mérgelődött a lefújás után a törökök edzője, Fatih Terim. – Minimalizálnunk kell hibáink számát az ilyen mérkőzéseken. A Real Madrid uralta a mai mérkőzést, ezt el kell ismernem.”

„Nem könnyű a Real Madrid ellen háromgólos hátrányban futballozni, de megpróbáljuk majd a legjobbunkat nyújtani” – utalt a jövő heti visszavágóra a Galatasaray vezetőedzője.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–GALATASARAY (török) 3–0
ONLINE KÖZVETÍTÉS
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezette: Svein Oddvar Moen (norvég)
A KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID:
D. López – Essien, S. Ramos, Varane, F. Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María (Pepe, 86.), Özil (Modric, 80.), C. Ronaldo – Benzema (Higuaín, 65.). Vezetőedző: José Mourinho
Kispad: Adán (kapus), Marcelo, Arbeola, Kaká
GALATASARAY: Muslera – Eboué, Semih Kaya, Nounkeu, Riera (Amrabat, 83.) – Hamit Altintop (Umut Bulut, 78.), Felipe Melo, Selcuk Inan – Sneijder (Gökhan Zan, a szünetben) – Drogba, Burak Yilmaz Vezetőedző: Fatih Terim
Kispad: Eray Iscan (kapus), Hakan Balta, Sabri Sarioglu, Yekta Kurtulus
Gólszerző: C. Ronaldo (9.), Benzema (29.), Higuaín (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik