UEFA: A gólvonal-technológia pénzkidobás - Platini

Vágólapra másolva!
2013.03.29. 12:46
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a szervezet csütörtöki ülése után sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, szerinte túl költséges lenne a gólvonal-technológia használata, és az erre fordított pénzt másra is lehetne költeni, különösen annak fényében, hogy a mostani ötbírós rendszer jól működik.

„A gólvonal-technológiára fordított pénzt inkább az utánpótlás-nevelésre költeném. Öt évre nagyjából ötvennégy millió euróba kerülne a technika használata, ami szerintem rengeteg, különösen, hogy egy olyan dologra költünk ennyit, amit negyvenévente egyszer használnánk” – mondta a sajtótájékoztatón Platini.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a február 19-i közleményében erősítette meg hivatalosan, hogy a sikeres tesztek után a 2013-as Konföderációs Kupán és a 2014-es brazíliai világbajnokságon már alkalmazni fogják a gólbíró-technológiát.

„A Bajnokok Ligájában szerintem nagyszerűen bevált a korábban bevezetett ötbírós rendszer. Eddig még egyszer sem történt kétes eset, amióta ezt használjuk” – zárta nyilatkozatát az UEFA elnöke.

Az első kettő (a Sólyomszem – brit, a GoalRef – dán) működési engedélyt kapott technológia után a közelmúltban egy harmadik, német rendszert is hivatalosan elfogadtak, várhatóan áprilisban hozzák nyilvánosságra, hogy a licencet kapott gólbíró-technológiák közül melyik lesz a befutó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik