A Bayern München végül felőrölte a Romát

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 22:51
null
Ivica Olicék (jobbra) jó hajrával nyertek (Fotó: Action Images)
Bár a Bajnokok Ligája E-csoportjának 1. fordulójában a Bayern München sokáig nem tudta feltörni a római reteszt, Thomas Müller valamint Miroslav Klose hajrában szerzett góljával végül 2–0-ra legyőzte az AS Romát. A kvartett másik mérkőzésén a CFR Cluj hazai pályán 2–1-re legyőzte a Debrecent korábban búcsúztató Baselt.

 

BAYERN MÜNCHEN (német)–AS ROMA (olasz)

Bár a találkozó hazai mezőnyfölénnyel kezdődött, az első lehetőség a vendégek támadója, Borriello előtt adódott: egy bal oldali beadást fejelt 7 méterről estében védőjére.

A Bayern főleg távoli lövésekkel, beadásokkal próbált veszélyeztetni, kevés sikerrel, legközelebb a gólhoz talán a 7. percben jártak a vendéglátók, akkor Kroos tört a 16-oson belülre, ám középre bombázott labdáját Olic már nem tudta megfelelően kapu irányába terelni.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nem úgy, mint a játékrész hajrájában a túloldalon Borriello, aki Rosi megpattanó jobb oldali beadása után próbálkozott kapásból, Butt azonban védett.

A folytatásban a hazaiak tovább nyomtak, jellemző, hogy volt olyan pillanat a mérkőzésen, amikor négyszer annyit passzuk volt, mint a rómaiaknak (412–103). A németek Kroos és Hamit Altintop távoli lövéseivel igyekeztek feltörni a római reteszt, majd a csereként pályára lépő Klose bólintott a lécre, ám az utolsó negyedórára fordulva még mindig gól nélkül álltak a csapatok.

Ekkor azonban beindult a Bayern, előbb Müller egy felpattanó labdát rúgott nagyszerűen kapásból, jobb külsővel a hosszú oldali kapufát is érintve a Roma kapujába (1–0), majd Badstuber szabadrúgása nyomán Klose előzte meg Júlio Sérgiót, és pöckölt a hálóba (2–0).

Újabb gól már nem esett, a Bayern München végül megérdemeltem gyűjtötte be a három pontot a csoport rangadóján.

CFR CLUJ (román)–BASEL (svájci)

Sorin Cartu valami hasonló kezdésről álmodhatott. A két napja kirúgott Andrea Mandorlini helyére villámgyorsan szerződtetett tréner csapata ugyanis szűk negyedóra után már két góllal vezetett.

Kellett persze ehhez a kétszer elmélázó bázeli védelem, amely előbb egy bal oldali szögletet „nézett be” csúnyán – Ionut Rada fejelt középre –, majd egy kontra után volt képtelen úrrá lenni a káoszon, így az újabb gólpasszt adó Juan Culio beadását követően Lacina Traoré a jobb felsőbe bólintott (2–0).

Pedig a Baselnek a két gól között még ziccere is volt Gilles Yapi Yapo révén, és a találatok után is többet birtokolta a labdát – igaz, a Cluj nyugodt szívvel visszaállhatott a saját térfelére. A mezőnyfölény azonban a félidő hosszabbításában egy újabb fejesgól formájában meghozta a szépítést, Alexander Frei szögletét Valentin Stocker csúsztatta a hálóba (2–1).

A második félidőben szinte végig a kolozsvári kapu előterében pattogott a labda, hiába azonban a svájci helyzetek, illetve gyanús esések, sem gól, sem tizenegyes nem született. A CFR 2–1-es sikerrel nyitotta a BL-idényt.

BAYERN MÜNCHEN–ROMA 2–0
 
CFR CLUJ–BASEL 2–1
 

 

BAJNOKOK LIGÁJA 
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Bayern München (német)–AS Roma (olasz) 2–0
G: Th. Müller (79.), Klose (83.)
CFR Cluj (román)–FC Basel (svájci) 2–1
G: Rada (9.), L. Traoré (12.), ill. Stocker (45+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik