BL: Nem vagyok biztos benne, hogy az Inter Európa legjobbja - Csernai

Vágólapra másolva!
2010.05.24. 12:31
Csernai Pál, a Bayern München korábbi vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott értékelésében elmondta, nem biztos abban, hogy az Internazionale lenne Európa legjobb csapata – annak ellenére, hogy a milánói klub nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

„Az Internazionale sikerének egyik kulcsa a Bayern két belső védőjének gyenge játéka volt, a második gól előtt úgy bánt el Diego Milito Van Buytennel, mint egy kisiskolással. Az argentin csatárt egyébként nagyon kedvelem, kitűnő labdarúgó, és mint annak idején Hidegkuti Nándor, ő is relatíve későn ért pályája csúcsára. Meg persze jó csapatban, nagyszerű társakkal játszik együtt, úgy látszik, ez a közeg fekszik neki igazán" – elemezte az Internazionale 2–0-s győzelmét hozó Bajnokok Ligája-döntőt a Nemzeti Sportnak Csernai Pál, a Bayern München korábbi vezetőedzője.

„Labdabirtoklási fölénye ellenére a Bayern nem tudott mit kezdeni az olaszok végtelenül defenzív stílusával, és bár Mourinho együttese többek között a Chelsea-t és a Barcelonát kiejtve ért célba, nem vagyok benne biztos, hogy az Inter Európa legjobb csapata – még ha az eredmény ezt is mutatja" – vélekedett a 77 éves Csernai, aki 1978 és 1983 között irányította a münchenieket. Ez idő alatt a klub kétszer lett bajnok, és egyszer a Német Kupát is elhódította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik