A svédek nyerni jöttek, de döntetlen esetén sem dőlnének a kardjukba

Vágólapra másolva!
2009.07.15. 09:12
A bajnok is megkezdi szereplését a nemzetközi kupaporondon: a Debrecen szerda este az Oláh Gábor utcában fogadja a Kalmart. A svédek tiszteletteljesen nyilatkoznak a magyar csapatról, de nem rejtik véka alá, hogy nyerni jöttek Magyarországra. Természetesen ehhez a Loki játékosainak is lesz néhány szavuk…
Rasmus Elm (jobbra) és társai győzni akarnak Debrecenben
Fotó: Imago
Rasmus Elm (jobbra) és társai győzni akarnak Debrecenben
Rasmus Elm (jobbra) és társai győzni akarnak Debrecenben
Fotó: Imago
Rasmus Elm (jobbra) és társai győzni akarnak Debrecenben

A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSUNKAT ITT OLVASHATJA!

KALMAR FF

  • Alapítás: 1910
  • Színek: piros-fehér
  • Stadion: Fredriksskans (8500)
  • „Albérlet": Európai kupamérkőzéseken az Elfsborg borasi arénáját is használják
  • Edző: Nanne Bergstrand
  • Legnagyobb sikerek: svéd bajnok (2008), svéd bajnoki ezüstérmes (1985, 2007), svéd kupagyőztes (1980–81, 1986–87, 2007)
Szerda este a magyar bajnok is bekapcsolódik a Bajnokok Ligája küzdelmeibe: a Debrecen a sorozat második selejtezőkörében a svéd Kalmarral találkozik. A Loki számára nem lesz ismeretlen az északi harcmodor, ugyanis két évvel ezelőtt az Elfsborggal szemben próbálta kivívni a továbbjutást, de akkor a skandinávok összesítésben 1–0-val jobbnak bizonyultak.

A magyar futballbarátok most klubhovatartozástól függetlenül azért szorítanak, hogy ezúttal magyar sikerrel záruljon a párharc… Egy biztos, nem lesz sétagalopp az Oláh Gábor utcai stadionban este nyolc órakor kezdődő találkozó, bár mindkét csapat háza táján roppant óvatosan, az ellenfelet tisztelve nyilatkoznak az esélyekről.

„Győzni jöttünk, de döntetlennél sem dőlnék a kardomba. Megnéztem a magyarok múlt heti edzőmérkőzését, és az a forma, amelyet a Timisoara ellen mutattak, az esélyek kiegyenlítettségéről árulkodott” – mondta a Nemzeti Sportnak Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője.

„Rudolf Gergely pályára lép – mi sem kabalából hoztuk el Rasmus Elmet, bármit sugall is a sajtó. A DVSC az Allsvenskanban az első ötben végezne, és bevallom, több játékosát is elfogadnám, Rudolf Gergelyt mindenképpen. A hőséggel nem foglalkozunk, Svédországban sem fáztunk” – dicsérte riválisát a svéd szakember.

„Estére már elviselhető volt a meleg. Óriási a várakozás, egy velünk azonos képességű csapattal játszunk. Így aztán különösen fontos lesz, hogy megvalósítsuk a taktikánkat, és fejben is erősnek kell lennünk, hiszen a közönség űzni-hajtani fogja a magyarokat. Bátran kell játszanunk, vállalnunk a támadójátékot, nem építhetünk arra, hogy beállunk védekezni. Gólhelyzeteket kell kidolgoznunk és kihasználni őket” – mondta Bergstrand a KFF hivatalos honlapjának.

Ha már a közönségnél tartunk, az előzetes várakozások alapján majdnem telt ház, azaz 9500 néző biztathatja a Debrecent, a hazaiak szimpatizánsain kívül mintegy húsz svéd szurkolót is várnak a szervezők.

Rudolftól sokat várnak
Fotó: NS-archív
Rudolftól sokat várnak
És mi a helyzet a magyar bajnokcsapattal? Noha Bergstrand meg van győződve róla, hogy Rudolf Gergely helyet kap a DVSC kezdőcsapatában, a Loki klubmenedzsere, Herczeg András egyelőre óvatosan nyilatkozik.

„Rudolf Gergely különmunkát végzett bokasérülése után, szerepeltetéséről később döntünk, mindamellett nem kérdés, mit jelent a válogatott támadó a DVSC-nek – óvatoskodott a szakember, majd az esélyekről is ejtett néhány szót. – Szervezett ellenfél vár ránk, amely nagyon jól szűkíti és zárja le a területet, azaz hatványozottan érvényes a szabály, hogy minden apró lehetőséget meg kell becsülnünk. A Kalmar stílusát ismerve legalábbis nem várható helyzetözön. Tisztában vagyok saját erőnkkel is, s ennek alapján azt mondom, szoros meccseket játszhatunk a svédekkel.”

A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!


Szavazás

Mi lesz az eredmény a DVSC–Kalmar BL-selejtezőn?

Szavazatok száma: 2810

Simán, több góllal nyer a Loki
17 % (472)
Egygólos hazai siker
39 % (1085)
Döntetlen
15 % (434)
A Kalmar nyer eggyel
14 % (389)
A svédek többgólos győzelmet aratnak
15 % (430)


BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 2. KÖR


A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Debrecen: Polekszics – Bernáth, Máté P., Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. – Rudolf, Oláh. Klubmenedzser: Herczeg András
Kalmar: Wasta – Nouri, Lantz, S. Larsson, Lennartson – Eriksson, Rydström, R. Elm, Sobralense – D. Elm, Mendes. Vezetőedző: Nanne Bergstrand
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik