Ferguson szerint vannak rejtett tartalékaik, ezért nem aggódik

Vágólapra másolva!
2009.04.07. 11:36
A Manchester United ma az FC Portót fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Érdekes, hogy a találkozót megelőzően az angol sajtó ugyan a Manchester Unitedtől hangos, de kis túlzással a Porto elleni meccsel foglalkoznak a legkevesebbet a lapok, holott a portugálok 2004-ben már bizonyították az angoloknak, hogy nem árt őket komolyan venni.
Ferguson és a(z egyik)  rejtett tartalék
Fotó: Action Images
Ferguson és a(z egyik) rejtett tartalék
Ferguson és a(z egyik)  rejtett tartalék
Fotó: Action Images
Ferguson és a(z egyik) rejtett tartalék

Az elmúlt napokban az angol lapok (a The Daily Mail és a The Guardian) a „Cristiano Ronaldo Madridba megy” című szappanopera újabb fejezetével jelentkeztek, megemlítve, hogy állítólag már meg is egyeztek a felek a játékos vételárában (mintegy 75 millió fontban), majd ahogy az ilyenkor lenni szokott, minden érintett cáfolta a híreket.

Aztán szombaton a 17 éves olasz Federico Macheda hívta fel magára a figyelmet, aki első bajnoki meccsén rögtön góllal mutatkozott be a Manchester Unitedben, a „vörös ördögök” az ő góljával nyertek az Aston Villa ellen. Hétfőn a Lazio elnöke, Claudio Lotito felháborodottan megjegyezte: 15 éves korában úgy vették meg tőlük a roppant tehetséges játékost, ahogy a marhát szokták a húspiacon.

Szintén hétfőn jelent meg az angol sajtóban, hogy a Manchester United szeretné leigazolni a Wolfsburg bosnyák támadóját, Edin Dzekót.

És amúgy „mellékesen” azért Sir Alex Ferguson véleményét is kikérték a brit újságírók a Porto elleni keddi BL-meccsel kapcsolatban.

„Szombaton az Aston Villa ellen megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek kiélezett helyzetekben, hiszen 2–1-es hátrányból képesek voltunk fordítani, és Macheda gólja egyben azt is mutatja, hogy vannak rejtett tartalékaink. Bár nehéz párharcra számítok, nagyon bizakodó vagyok a Porto elleni BL-negyeddöntő előtt” – mondta Ferguson.

A skót mester hozzátette, Cristiano Ronaldo a jelek szerint újra megtalálta góllövőcipőjét, és a hétvégi bajnokit eltiltás miatt kihagyó Wayne Rooneyra is számíthat kedden. Így még az sem jelenthet gondot csapata számára, hogy Dimitar Berbatov sérülés miatt nem játszhat a Porto ellen, és nemcsak a bolgár támadó, hanem a sérült Rio Ferdinand is hiányzik majd.

Az angol válogatott védő pótlása már jóval nehezebb feladatnak tűnik, nagy valószínűséggel az északír Jonathan Evans játszik a helyén.

A Porto részéről a 23 éves uruguayi légiós, Cristian Rodríguez nyilatkozott az UEFA hivatalos honlapjának. „Az Old Trafford az álmok színháza, ott pályára lépni mindennél nagyobb motivációt jelent egy csapat számárra. Ráadásul a Manchester United a címvédő, ez is doppingol minket. Alaposan felkészültünk a meccsre, bízok a jó eredményben” – fogalmazott a középpályás.

A Porto szurkolói egyébként jól tudják, milyen érzés az Old Traffordon sikert elérni, hiszen 2004-ben a BL-nyolcaddöntő visszavágóján 1–1-es döntetlent ért el a csapat Manchesterben, és azzal búcsúztatta a „vörös ördögöket”. Igaz, abból a gárdából már senki sem tagja a Porto keretének.

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
MANCHESTER UNITED (ANGOL)–PORTO (PORTUGÁL)
Manchester, Old Trafford 20.45 (Tv: TV6 élő). Vezeti: Plautz (osztrák)
Manchester United: Van der Sar – O'Shea, J. Evans, Vidics, Evra – C. Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs – Tévez, Rooney
Porto: Hélton – Bruno Alves, Rolando, Sapunaru, Cissokho – Lucho González, Raúl Meireles, Fernando – Lisandro López, C. Rodríguez, Hulk
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik