Guardiola szerint Benzema úgy játszik, mint Henry arsenalos korában

Vágólapra másolva!
2009.03.11. 18:03
A Barcelona a Lyont fogadja a Camp Nouban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Josep Guardiola elmondta, csapata nem játszik gól nélküli döntetlenre az 1–1-gyel záruló első meccs után. A Porto az Atlético Madriddal csap össze hazai pályán. A spanyol csapat vezetőedzője, Abel Resino legfontosabb mérkőzésére készül a madridi együttesnél a 2–2-es első találkozó után.
Benzema valószínűleg a visszavágón is játszhat a Barcelona ellen
Fotó: Action Images (archív)
Benzema valószínűleg a visszavágón is játszhat a Barcelona ellen
Benzema valószínűleg a visszavágón is játszhat a Barcelona ellen
Fotó: Action Images (archív)
Benzema valószínűleg a visszavágón is játszhat a Barcelona ellen

Josep Guardiolának megvan a receptje a Lyon elleni továbbjutás kivívására az 1–1-es eredménnyel záruló első mérkőzés után. A Barcelona vezetőedzője szerint mindenképpen a gólszerzésre kell törekedni.

„A továbbjutás legjobb módszere, ha megpróbál gólokat szerezni a csapat – mondta Guardiola. – Nem ismerek más receptet. Persze van más taktika, de szerintem ez a legjobb. Győzelemre törekszünk a meccsen.”

A katalánok mestere értékelte a Lyon egyik meghatározó játékosát, Karim Benzemát, akit saját támadójához hasonlított.

„Benzema fiatal, nagyon tehetséges játékos – mondta a mester. – Henryhoz tudnám hasonlítani, amikor még az Arsenalban játszott. Nagyon gyors kontratámadásokra képes, és a széleken is bevethető.”

Claude Puel, a Lyon vezetőedzője – aki elárulta, hogy a sérüléssel bajlódó Benzema nagy valószínűséggel játszik a Barca ellen – olyan teljesítményt vár csapatától, mint az első meccsen.

„Benzema jól van, tart még a kezelése, és bízom benne, hogy szerda este pályára küldhetem – mondta Puel. – Az első meccset állítanám példának a csapat elé, amikor megmutattuk, hogy fel tudjuk venni a harcot a Barcelonával.”

Az Atlético Madrid és a Porto is döntetlent játszott egymással, 2–2-es eredmény született Spanyolországban. Abel Resino, a madridi együttes mestere legfontosabb meccsére készül a spanyol csapat kispadján.

„Nyilvánvaló, hogy ezen a találkozón az összes eddiginél fontosabb, hogy győzzünk – mondta Resino. – Az első összecsapás eredménye után nem számolgathatunk, meg kell nyernünk a visszavágót.”

Jesualdo Ferreira, a Porto vezetőedzője tisztában van vele, hogy kedvezőbb helyzetben vannak, mint az Atlético, de kollégájához hasonlóan a győzelemre törekszik a Portóval.

BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ


BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik