Zola szerint kiegyenlítettek az esélyek az olasz–angol BL-versenyfutásban

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 18:58
Az olasz Tuttosport című lap a Bajnokok Ligája-sorsolás után két Angliában dolgozó olasz szakembert véleményét kérdezte meg arról, hogy látja a három egymás mellé sorsolt olasz és angol együttes párharcának (Juventus–Chelsea, AS Roma–Arsenal, Manchester United–Internazionale) esélyét. Gianfranco Zola az esélyek kapcsán egy kis játékra is vállalkozott, az angol szövetségi kapitány Fabio Capello diplomatikusan közelítette meg a továbbjutási esélyeket.
Zolának tetszenek a sorsolás párharcai
Fotó: Action Images (archív)
Zolának tetszenek a sorsolás párharcai
Zolának tetszenek a sorsolás párharcai
Fotó: Action Images (archív)
Zolának tetszenek a sorsolás párharcai

A West Ham United olasz menedzsere, Gianfranco Zola szerint hazája csapatai kis szerencsével sikeresebbek lehetnek a Bajnokok Ligájában. A sorozatban három olasz együttes is angol csapattal találkozik a nyolcaddöntőben: a Juventus a Chelsea-vel, az AS Roma az Arsenallal, míg a bajnok Internazionale a címvédő Manchester Uniteddel került össze a pénteki sorsoláson.

Zola egy kis játékba is belement a Tuttosport kérésére, és százalékban próbálta megjósolni a csapatok továbbjutási esélyét.

„Szerintem a Chelsea és a Juventus összecsapása különösen érdekes lesz” – mondta a tréner. „Úgy gondolom, hogy a kékek az esélyesebbek, mert bővebb a játékoskeretük, és nagyobb nemzetközi tapasztalatú sztárjaik vannak. A Chelsea-nek 55 százalék esélyt adok a továbbjutásra, míg a Juvénak 45-öt.”

„A legjobban az Inter–Manchester United párharcot várom. Két teljesen különböző csapatról van szó, akik nemcsak stílusban különböznek, de a felfogásuk is alapvetően eltérő. Nem hiszem, hogy ez Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo különpárharca lesz. Szórakoztató, kiegyenlített csata lesz, mindkét csapatnak 50 százalékot adok” – számszerűsített Zola.

„Az Arsenal és a Roma nagyon hasonló csapat, az előző szezonban ez a két klub játszotta a leglátványosabb futballt Európában, én a rómaiakat tartom kicsivel esélyesebbnek, 55 százalékot adok nekik a továbbjutásra.”

Egy másik Angliában dolgozó – és vitathatatlanul a legnagyobb tekintélynek örvendő – olasz szakember, a szövetségi kapitány, Fabio Capelllo nem bocsátkozott hasonló jóslásba, ám a véleményét elmondta a sorsolással kapcsolatban.

„Ördögi a párosítás, és az angol együtteseknek legalább annyi félnivalójuk van, mint az olaszoknak. Lehetetlenség jósolni, ám az biztos, hogy a szurkolók remekül fognak szórakozni a párharcok alatt. Azt viszont igazán sajnálom, hogy hat ilyen nagyszerű csapat közül három már ilyen korán búcsúzni fog a legjobbaktól” – mondta Capello, aki egyébként a Romát és a Juvét is irányította az érintett olasz együttesek közül korábban vezetőedzőként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik