Csak egy pont és más semmi – ennyi kell a Realnak a továbbjutáshoz

Vágólapra másolva!
2007.11.28. 14:38
A labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjánának szerda esti mérkőzésén a Real Madridnak elég elérnie egy döntetlent a Werder Bremen otthonában, és máris biztosítja helyét a legjobb 16 csapat között. A kvartett másik mérkőzésének, a Lazio Olympiakosz elleni derbinek tétje, hogy melyik csapat marad versenyben a továbbjutást jelentő első két pozíció valamelyikéért.
Christoph Metzelder és Ruud Van Nistelrooy már szerda este bebiztosítaná a továbbjutást
Reuters
Christoph Metzelder és Ruud Van Nistelrooy már szerda este bebiztosítaná a továbbjutást
Christoph Metzelder és Ruud Van Nistelrooy már szerda este bebiztosítaná a továbbjutást
Reuters
Christoph Metzelder és Ruud Van Nistelrooy már szerda este bebiztosítaná a továbbjutást

A Werder csapatába visszatér a brazil Carlos Alberto és az elefántcsontparti Boubacar Sanogo. A két játékos edzésen verekedett össze egymással, minek következtében Thomas Schaaf nem nevezte őket a hét bégi Cottbus elleni német bajnokira. A két renitens futballista azonban ott lehet társaival a létfontosságú szerda esti mérkőzésen a Real Madrid ellen.

Hiányozni fog azonban a csapat talán legjobb játékosa, a játékmester Diego. A brazil középpályással eltiltás miatt nem számolhat a német mester, aki azonban bizakodó csapata teljesítményét illetően.

"Jónéhány játékosunk van aki átvállalhatná Diego szerepkörét, és remélem sikerül kiválasztanunk a megfelelő személyt" - nyilatkozta optimistán Schaaf.

A német együttes szurkolói mindenesetre egy érdekes statisztikában mindenképpen bízhatnak. A Realnak úgynevezett mumusai a német csapatok idegenben. A Madrid ugyanis huszonegy németországi fellépése alkalmával mindössze egyszer nyert tétmérkőzésen. (hét évvel ezelőtt a Bayer Leverkusent verték 3-2-re a királyiak)

A spanyoloknál viszont három játékosra biztosan nem számíthat Bernd Schuster. Wesley Sneijder, Gabriel Heinze és Royston Drenthe el sem utazott társaival Brémába, ám a Realnak nélkülük is meg kell szereznie a biztos továbbjutáshoz szükséges egy pontot.

Schuster mindenesetre fogadkozik, a Real javítani fog gyenge németországi mérlegén.

"Nincs ötletem miért van ez (a rossz statisztika), de ígérem jó mentális felfogásban lépünk pályára ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést"

Ha a Werder nem tudja otthon tartania három pontot, akkor a másik mérkőzés győztese is kvalifikálhatja magát a nyolcaddöntőbe. Delio Rossi, a hazai környezetben az Olympiakosz ellen pályára lépő Lazio mestere mindenesetre bízik csapata sikerében.

"A legfontosabb, hogy hatalmas szívvel és tiszta fejjel játsszunk" - jelölte meg a követendő taktikát a római csapat mestere.

Az ellen hadvezére Takisz Lemonisz természetesen szeretné megakadályozni az olasz együttes sikerét, ráadásul a tréner elégedett lenne a döntetlennel is.

"A döntetlen sem lenne rossz eredmény számunkra, de igen veszélyes lenne erre játszani" - értékelt Lemonisz.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik